بررسی«تجلی خدا و رویت» در قرآن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA06_507
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ضیغمی

دانشگاه بجنوردکارشناس زبان و ادبیات فارسی

حمیدرضا فریدی

دانشگاه فرهنگیان دانشجوی مقطع کارشناسی، دانشگاه فرهنگیان، رشته آموزش ابتدایی

چکیده

تجلی و رویت» یکی از مباحث دامنه دار در تاریخ تفکر اسلامی است و توجه اندیشمندان، به ویژه اهل معرفت و متکلمان را به خود مشغول ساخته است. تامل در این موضوع، تاثیر به سزائی در مبانی معرفتی، باورهای دینی، و حتی اخلاقی خواهد داشت.با این نگرش، آیات قرآن به ویژه آیه میقات(۱۴۳/اعراف) مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است. ملاقات حضرت موسی (ع) با خدای سبحان، افتخار تکلم و هم صحبتی با خدا و تمنای رویت جمال الهی، محور بحث آیه مزبور است؛ و همچنین تجلی قادر متعال بر کوه و مدهوشی حضرت موسی (ع)، نظر مفسرین و پژوهشگران را به خود جلب نموده است. نکات مزبور نگارنده را وادار به کاوش ساخته ودیدگاه های گوناگون به خصوص در مسئله «تمنای رویت» مورد ارزیابی و نقد قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

تجلی خدا، حضرت موسی(ع)، میقات، کلیم الله، رویت حسی، رویت شهودی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.