بررسی پیشینه ی سواد خواندن به عنوان یکی از مهارت های چهارگانه ی زبانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA06_486
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیده برزه

آموزش و پرورش ناحیه دو ساری کارشناس ارشد آموزش زبان فارسی

رقیه کردان

آموزش و پرورش ناحیه دو ساری کارشناس ارشد آموزش زبان فارسی

سیده نیره هاشمیان

آموزش و پرورش ناحیه دو ساری کارشناس ارشد مدیریت آموزشی

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، بررسی پیشینه ی سواد خواندن به عنوان یکی از مهارت های چهارگانه ی زبانی است. این پژوهش به روش کتابخانه ای و مروری انجام می پذیرد و بر اساس ماهیت داده ها از نوع پژوهش کاربردی است. در پی اهمیت سواد خواندن در میان مهارت های چهارگانه ی زبانی، به منظور انجام این پژوهش، ابتدا مطالعات جامعی در حوزه ی سواد خواندن و پیشینه ی آزمون های پرلز انجام گرفت. با توجه به کلید واژه ها و اصطلاحات این حوزه و با بررسی محتوایی آزمون های برگزار شده پرلز، مولفه های موثر بر ارزشیابی سواد خواندن در این آزمون در چهار سطح تمرکز و بازیابی اطلاعات، استنباط های مستقیم، تفسیر و تلفیق ایده ها و اطلاعات و بررسی و ارزیابی ویژگی های عناصر زبانی استخراج و نیز با بررسی پیشینه ی نظریه های خواندن و روش های آموزش آن، در آخر با جمع بندی مطالب گردآوری شده، پژوهش مروری سواد خواندن به منظور تبیین این سواد برای معلمان آموزش ابتدایی آماده گردید.

کلیدواژه ها

سواد خواندن، آموزش سواد خواندن، نظریه های خواندن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.