بررسی رویکردهای یاددهی-یادگیری مورد استفاده دبیران فیزیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA06_366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته گلیان

استادیار، فیزیک گروه فیزیک دانشگاه فرهنگیان، استان تهران، ایران

سمیرا بهرامی

استادیار، فیزیک گروه فیزیک دانشگاه فرهنگیان، استان تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر، با هدف شناسایی رویکردهای یاددهی-یادگیری بکار گرفته شده توسط دبیران فیزیک اجرا گردید. رویکرد پژوهش، کمی و بر مبنای هدف، کاربردی است و به لحاظ گردآوری داده ها، از نوع توصیفی و زمینه یابی است. دبیران فیزیک استان البرز به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات مورد نیاز، پرسشنامه محقق ساخته بود که در ایجاد آن از مبانی نظری سه رویکرد رفتارگرایی، شناخت گرایی و برساخت گرایی بهره گرفته شد. پرسشنامه به صورت الکترونیکی در اختیار دبیران فیزیک قرار داده شد. اطلاعات جمع آوری شده از طریق پرسشنامه، توسط نرم افزار SPSS و Smart PLS مورد تحلیل قرار گرفت و میزان استفاده از سه رویکرد توسط دبیران و نیز تاثیر سه متغیر جنسیت، میزان تحصیلات و سابقه کار دبیران، بر رویکردهای انتخابی آنها بررسی شد. نتایج حاکی از آن بود که رویکرد رفتارگرایی دارای بالاترین فراوانی در بین نمونه های آماری بود و بعد از آن رویکردهای شناخت گرایی و برساخت گرایی به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار داشتند. هم چنین، یافته های حاصل از مدل ساختاری طراحی شده توسط نرم افزار Smart PLS نشان داد متغیر جنسیت و تحصیلات در انتخاب رویکردها تاثیر گذار است، اما متغیر سابقه کار تاثیری بر انتخاب رویکردها ندارد. نگاهی به مقدارR۲ نشان می دهد که این سه متغیر مستقل به خوبی نمی توانند انتخاب رویکرد توسط دبیران را تبیین کنند و مقدار پایین R۲ (کمتر از ۰.۲( نشانگر همین مسئله است.

کلیدواژه ها

رویکرد یاددهی-یادگیری، فیزیک، آموزش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.