ضرورت آموزش سواد رسانه ای در نظام آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA06_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا سالاری فرد

مدرسه ابتدایی فردیس، البرزدانش آموخته کارشنا سی علوم تربیتی و آموزگار مدرسه ابتدایی فردیس، البر ز

مسعود سالاری فرد

دبیرستان های منطقه ۱۱، تهران دانش آموخته کارشنا سی ارشد برنامه ریز ی درسی و دبیر علوم اجتماعی دبیرستا نهای منطقه ۱۱ ، تهرا ن

آمنه رنجبر واودره

مدرسه ابتدایی ناحیه ۲ ساری، مازندران دانش آموخته کارشنا سی آموزش ابتدایی و معاون مدرسه ابتدایی ناحیه ۲ ساری، مازندرا ن

چکیده

توانایی دسترسی انتقادی، تحلیل، ارزشیابی و ایجاد پیام های رسانه ای در فرایند تبدیل شدن به یک شهروند آگاه و فعال در طول زندگی امروزی بسیار مهم است؛ چرا که با حضور رسانه های مختلف نیاز به سواد رسانه ای در جامعه اطلاعاتی بیش از گذشته احساس می شود. با توجه به تمرکز بمباران اطلاعاتی رسانه ها بر کودکان و نوجوانان، تحقیق حاضر با هدف بررسی ضرورت آموزش سواد رسانه ای در نظام آموزش و پرورش انجام شده است. برای این منظور، از روش کتابخانه ای (مروری) استفاده شد. با مطالعه منابع چاپی و الکترونیکی مرتبط با موضوع که در دسترس پژوهشگر قرار داشتند، این نتیجه به دست آمد که در آموزش و پرورش کشور ما کار چندانی در زمینه ارتقاء سواد ر سانه ای از طریق مدارس صورت نگرفته است و تنها به ارائه درسی با عنوان «تفکر و سواد رسانه ای» در پایه دهم اکتفا شده است. لذا سواد رسانه ای در بین دانش آموزان ایرانی در سطح قابل قبولی قرار ندارد. از این رو، دانش آموزان کشور نیازمند آموزش سواد رسانه ای هستند تا به مهارت تحلیل و ارزشیابی تولیدات و پیام های رسانه ای مجهز شوند. مطالعه عملکرد کشورهایی که در این زمینه موفق بوده اند، به برنامه ریزان و دست اندرکاران کشور ما کمک می کند تا به طور جدی تر و جامع تر به ارتقاء سواد رسانه ای از طریق مدارس اقدام نمایند.

کلیدواژه ها

سواد رسانه ای، آموزش سواد رسانه ای، آموزش و پرورش، مدرسه، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.