آسیب شناسی عدم استقبال سرمایه گذاران در پروژههای BOT و آینده پژوهی آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شرکت سهامی آب منطقه ای زنجان
  • کد COI اختصاصی:
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

سیدمحمد اسماعیل جلالی

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود

حمیدرضا فرجی کلاریجانی

دانشجو دکترای استخراج معدن- دانشگاه صنعتی شاهرود

فاطمه قریب بلوک

کارشناس ارشد استخراج معدن- شرکت مهندسین مشاور پی، سازه، معدن

محمود رحیمی

دکترای اقتصاد- استادیار دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت- دانشگاه صنعتی شاهرود

سید فرخ فروهنده

استادیار ریاضیات کاربردی - دانشگاه صنعتی شاهرود

احمد رمضانزاده

دکترای مکانیک سنگ- استادیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

< p> در این طرح پژوهشی موانع توسعه سرمایهگذاری در امور زیربنایی به روش BOT مخصوصا در حوزه منابع آب کشور با نگاه آسیبشناسانه بررسی شده است. بر این اساس ابتدا روشهای مشارکت عمومی – خصوصی و بهویژه قراردادهای BOT بهطور کامل تشریح شده و انواع و کاربردهای آن، روشهای تامین مالی و مراحل اجرای آن و نیز مزایا و مشکلات آن بیان شده است. در ادامه تجربههای کشورهای مختلف و همچنین ایران در زمینه پروژههای BOT بیان شده است. به علت اهمیت و نقش قراردادهای BOT در تجارت مدرن، در ادامه زوایای گوناگون این پدیده حقوقی- اقتصادی بررسی و موضع حقوقی ایران در قبال آن تشریح شده است. مقررات عام و خاص ناظر بر قراردادهای BOT در ایران مخصوصا درحوزه آب و فاضلاب بیان و مورد نقد و بررسی قرار گرفته و نقاط قوت و ضعف آنها در ایجاد بستر حقوقی مناسب برای قراردادهای BOT بیان شده است. سپس با مطالعه قوانین و مقرراتی که کشورهای مختلف جهان در اجرای قراردادهای BOT به کار میبرند و همچنین نظرات کارشناسان با تجربه در اینگونه قراردادها، روش مناسبی برای کاربرد قراردادهای BOT در ایران و همچنین قوانین و مقررات مورد نیاز اجرای این پروژهها در کشور تشریح شده است. در ادامه موانع سرمایهگذاری در ایران مرور شده و نظرات خبرگان، پیمانکاران و کارفرمایانی که سابقه اجرای پروژه BOT در سطح ملی را داشتهاند؛ موانع و یا حتی عوامل شکست در پروژههای BOT بررسی شده است. سپس پرسشنامههایی حاوی این عوامل تهیه و تکمیل و با استفاده از نرمافزار SPSS پردازش و در نهایت موانع سرمایهگذاری در پروژههای BOT اولویتبندی شده است و بر اساس آن راهکارهایی برای جذب سرمایهگذاران در پروژهها BOT ارایه شده است. به دلیل اهمیت آیندهپژوهی در تصمیمگیریهای کلان جامعه مخصوصا اهمیت آن در زمینه سرمایهگذاری در ادامه به این موضوع پرداخته شده و آینده قراردادهای BOT در ایران بررسی شده است. در نهایت سیر تکاملی قراردادهای BOT در کشور و همچنین ظرفیت کشور برای اجرای اینگونه قراردادها مورد بررسی قرار گرفته است.< /p>

کلیدواژه ها

قراردادهای BOT ، آسیب شناسی، موانع سرمایه گذاری، SPSS ، آینده پژوهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.