مطالعات دورسنجی پهنه های دگرسانی محدوده اکتشافی دهن قلعه، شمال باختری بردسکن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 21، شماره: 84
  • کد COI اختصاصی: JR_GSJ-21-84_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خسرو ابراهیمی نصرآبادی

گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

پیام روحبخش

گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

سید مسعود همام

گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

حسین عباس نیا

سازمان صنایع و معادن استان خراسان رضوی، مشهد، ایران.

چکیده

محدوده اکتشافی دهن‎قلعه در فاصله حدود ۳۰۰ کیلومتری جنوب باختری مشهد و ۵۰ کیلومتری شمال باختری بردسکن قرار دارد. همچنین اینمحدوده بخشی از منطقه کانی‎سازی سولفید توده ای تکنار و زمین‎شناسی اصلی آن شامل کلریت سریسیت‎شیست، بیوتیت سریسیت‎شیست و سریسیت‎شیست همراه با توده‎های آذرین بازی و حدواسط دگرگون شده در حد متاگابرو- دیوریت و متادیوریت همگی متعلق به سازند تکنار است که این سازند توسط توده‎های آذرین نیمه ژرف حدواسط کمی دگرگون شده با بافت پورفیری شاملمتاهورنبلند کوارتزمونزونیت پورفیری، متاهورنبلند کوارتزمونزودیوریت پورفیری،متاهورنبلند مونزودیوریت پورفیری، متاکوارتز مونزونیت پورفیری و متاهورنبلند کوارتزمونزوسینیت پورفیری مورد نفوذ قرار گرفته است. کلیه واحدها تحت تاثیر دگرسانی متوسط تا شدید قرار گرفته‎اند و کانی‎های سولفیدی آنها از جمله پیریت در اثر اکسایش به اکسیدهای آهن ثانویه تبدیل شده اند. پیش از عملیات صحرایی، پردازش داده های سنجنده ETM+ وASTER  با روش هاینسبت‎های باندی، تجزیه و تحلیل مولفه‎های اصلی استاندارد و انتخابی و در پایان نقشه‎برداری زاویه طیفی، به عنوان یک روش موفق برای تفکیک دقیق‎تر کانی‎های دگرسان انجام شد که منجر به بارزسازی پهنه های دگرسانی هماتیتی، کلریتی، اپیدوتی، سریسیتی و سیلیسی در محدوده مطالعاتی شد و صحت پردازش صورت‎گرفته با مطالعات بعدی صحرایی، سنگ نگاری و کانه نگاری به اثبات رسید.

کلیدواژه ها

محدوده اکتشافی دهن قلعه, لندست, استر, دگرسانی, بردسکن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.