سنگ چینه شناسی، ریز زیست چینه شناسی و ریز رخساره سازند ایلام در جنوب باختر خرم آباد

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 17، شماره: 67
  • کد COI اختصاصی: JR_GSJ-17-67_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حمید وزیری

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.

داود جهانی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.

مهدی صفدری

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد.

فرزانه چگنی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد.

چکیده

سازند ایلام در جنوب باختر خرم آباد به ستبرای ۲۰۴ متر عمدتا از تناوبهای یکنواخت سنگ آهک در طی یک رسوب گذاری پیوسته در زمان تورونین میانی تا کامپانین پیشین تشکیل شده است. این سازند در برش مورد مطالعه با مرزی تدریجی بر روی سازند سورگاه قرار گرفته و توسط سازند گورپی نیز با مرزی تدریجی و پیوسته پوشیده شده است. در مطالعات حاضر ۹ جنس، ۳۰ گونه و ۲ زیست زون از روزن داران پلانکتون تشخیص داده شد. سازند ایلام در  برش مورد مطالعه از یک رخساره شیلی و سه ریز رخساره کربناتی به  نامهای گل سنگ، وکستون و پکستون دارای روزن داران شناور ساخته شده است. رخساره شیلی و ریز رخساره های نام برده در بخش ژرف دریای باز ساخته شده اند به گونه ای که شیل در شرایط آرام محیطی نهشته شده است و انرژی محیطی از ریز رخساره با بافت گل سنگ به سوی ریز رخساره های با بافتهای وکستون و پکستون افزایش یافته است. با توجه به این که ریز رخساره های وابسته به بخشهای کم ژرفای  فلات قاره مانند سد، تالاب و پهنه های کشندی در برش مورد مطالعه شناسایی نشده اند، بنابراین ناحیه مورد مطالعه ژرف ترین بخش حوضه رسوبی در زمان  تورونین میانی- کامپانین پیشین بوده است.

کلیدواژه ها

سازند ایلام, تورونین, کامپانین, زون بندی زیستی, ریز رخساره, خرم آباد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.