بررسی ذخایر کربوهیدرات های ساختاری و غیرساختاری هالوفیت ها به منظور پتانسیل سنجی تولید اتانول در این گیاهان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 125

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RRMI08_175

تاریخ نمایه سازی: 16 بهمن 1400

چکیده مقاله:

هدف از انجام این تحقیق بررسی پتانسیل استفاده از هالوفیت ها به عنوان منبع تولید اتانول در اراضی شور استان قم بود. بدین منظور شش گونه هالوفیت انتخاب گردید که پارامترهای کیفیت علوفه و پتانسیل تولید بیواتانول (لیگنین، سلولز و همی سلولز) در آن ها با استفاده از دستگاه NIR و روش های آزمایشگاهی تعیین گردید. به منظور انجام آنالیزهای آماری از نرم افزار SAS و جهت مقایسه میانگین ها از آزمون دانکن استفاده شد. نتایج تجزیه واریانس تمام صفات مورد بررسی در گونه های مورد مطالعه بیانگر اختلاف معنی دار در سطح ۱% بود. همچنین صفات مورد بررسی به جز سلولز در مراحل مختلف فنولوژی دارای اختلاف معنی دار در سطوح ۱% و ۵% بودند. نتایج نشان داد که مقدار پروتئین خام (CP)، ماده خشک قابل هضم (DMD) و انرژی متابولیسمی (ME) در تمام گونه ها با پیشرفت مراحل رشد کاهش یافت. این در حالی بود که مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنیث (NDF) درصد دیواره سلولی منهای همی سلولز (ADF) و درصد فیبر خام (CF) طی مراحل رویش در تمام گونه های مورد مطالعه افزایش داشت. گونه های Nitraria schoberi و Seidlitzia rosmarinus در هر سه مرحله رشد رویشی، گلدهی و بذر دهی، گونه های Halocnemum strobilaceum و Halostachys caspica در دو مرحله رشد رویشی و گلدهی و گونه Suaeda aegyptiaca فقط در مرحله رشد رویشی به دلیل بالاتر بودن درصد سلولز و همی سلولز نسبت به لیگنین دارای پتانسیل تولید اتانول بودند. گونه Tamarix ramosissima در هر سه مرحله رشد رویشی، گلدهی و بذر دهی به خاطر بالاتر بودن درصد لیگنین نسبت به سلولز و همی سلولز توان تولید اتانول را ندارد.

کلیدواژه ها:

گیاهان مقاوم به شوری ، بیوماس ، بیواتانول ، حوض سلطان ، قم

نویسندگان

س.م ادنانی

بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قم

ا زندی اصفهان

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات مرتع، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

م مرادی دهنوی

بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قم