محدودیت ها و قابلیت های پوشش گیاهی در مراتع شهرستان ملارد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و هشتمین همایش ملی مرتعداری ایران
  • کد COI اختصاصی: RRMI08_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ی رنجبران بنه کهل

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری گرایش آمایش سرزمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره)

م جانبزرگی

دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی پردیس ارس دانشگاه تهران

ح خسروی

دانشیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

م حنیفه پور

دکتری مهندسی منابع طبیعی- بیابان زدایی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

چکیده

شناخت پتانسیل های طبیعی به عنوان بستر فعالیت های انسانی، پایه و ا ساس غالب برنامه ریزی های محیطی و آمایشی سرزمین را تشکیل می دهد. پوشش گیاهی یکی از مهمترین اجزای اکوسیستم های طبیعی است که علاوه بر بیان شرایط رویشی، معرف شرایط محیطی حاکم نیز می باشد. جهت دستیابی به توسعه پایدار و همچنین حفاظت از اکوسیستم های طبیعی و تنوع زیستی آن ها و مدیریت منابع، لازم است توان ها و محدودیت های پوشش گیاهی مناطق مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد. این مطالعه با هدف شناسایی توان ها و محدودیت های پوشش گیاهی مراتع شهرستان ملارد صورت گرفته است. نتایج نشان داد که محدودیت های پوشش گیاهی در منطقه شهرستان ملارد چرایی بیش از ظرفیت، چرای زودرس و دیرپا، قطع بوته ها و درختچه های مرتعی، عدم احساس مسئولیت از سوی بهره برداران، حساسیت سازند زمین شناسی، کاهش سطح آب های زیرزمینی، خشکسالی و تبدیل مراتع به دیمزارهای کم بازده و قابلیت های پوشش گیاهی در منطقه شهرستان ملارد شامل توانایی تولید مستمر علوفه مرتعی و قابل بهره برداری در صورت رعایت ظرفیت چرا، پتانسیل های گردشگری پرورش دام و طیور به صورت صنعتی و نیمه صنعتی، فراهم بودن زمینه مشارکت، پتانسیل های طبیعی مانند باد و آفتاب، وجود منابع تولید بایوگاز، سیلاب های فصلی و بالا بودن سطح آب زیرزمینی، وجود گیاهان دارویی بومی و زمینه توسعه و امکانات زیر بنایی می باشد. شایان ذکر است که این شناخت ها می تواند در کاهش محرومیت ها به ویژه در نواحی روستایی، نفر زدایی، توزیع مشاغل و مهمتر از همه مدیریت منابع در راستای رسیدن به توسعه پایدار موثر باشد.

کلیدواژه ها

پوشش گیاهی، قابلیت ها، محدودیت ها، ملارد، علوفه- توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.