دیدگاه یکپارچه تحلیل و مدیریت موثر کارائی در رایانش ابری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه آرمان پردازش، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ARPR-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه فارغ زاده

Department of Computer Science, Khodabandeh Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran

غلامرضا وطنیان

گروه کامپیوتر، دانشکده برق و کامپیوتر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

رایانش ابری که از سودمندترین و موفقترین دستاوردهای اخیر عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات میباشد، الگوهائی هوشمندانه و نوین جهت عرضه و مصرف منابع رایانشی اشتراکی و استیجاری ارائه مینماید. امروزه شبکه های ابری به دلیل تنوع در کاربردهای مختلف از جمله ارائه خدمات سازمانی، پشتیبانی منابع رایانشی شرکت ها، امور اداری و امور شخصی، در سطح گسترده مورد استفاده واقع می گردند و درواقع رایانش ابری به جدیدترین و عالیترین راهکار برای خدمات میزبانی تبدیل شدهاست. پویائی بارهای کاری و منابع اشتراکی در محیط های مبتنی بر رایانش ابری درصورت فقدان تحلیل و مدیریت صحیح می توانند موجب تداخلات کارائی و افت کیفیت خدمات ابری گردند. همین امر ضرورت تبیین رویکردی جامع و یکپارچه جهت مدیریت موثرکارائی درچنین محیطهای کارائی محوری را ایجاب مینماید. تحقیقات قبلی، این مساله را از ابعاد خاصی مدنظر قرار داده و درحال حاضر فقدان یک رویکرد تحلیلی و مدیریتی موثر خودکار و چندمنظوره درجهت پیوند دیدگاههای قبلی، موجب ایجاد فضای آشوب در این حوزه تحقیقاتی و درک ناقص از ابعاد مساله گشته است. بنابراین در مقایسه با تحقیقات قبلی، هدف این پژوهش گام برداشتن درجهت جبران نواقص مذکور میباشد و مهمترین دستاورد آن دیدگاه یکپارچه تحلیل و مدیریت موثر کارائی در محیط های مبتنی بر رایانش ابری میباشد. رویکرد کارائی محور  پیشنهادی برخلاف راهحل های موجود، مستقل از سطح اجرا و عملگرهای محیطی، اهداف کارائی را در کل پشته ابر بصورت یکپارچه و خودکار تحلیل و مدیریت می نماید تا موثر واقع گردد. نتایج ارزیابی ها مبین سودمندی و برتری دیدگاه پیشنهادی نسبت به دیدگاههای موجود در مدیریتیکپارچه، موثر و چندمنظوره کارائی در مراکز داده ابری و خدمات مرتبط میباشد.

کلیدواژه ها

مدیریت کارائی, رایانش ابری, دیدگاه یکپارچه, تداخل منبع, قرارداد سطح خدمت, مرکز داده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.