اثر هرس سبز بر عملکرد و کیفیت میوه در بوته های خزنده انگور رقم کشمشی در شرایط اقلیمی شیروان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علوم باغبانی، دوره: 29، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHSUM-29-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه صادقیان

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

اسماعیل سیفی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علی دادار دادار

دانشگاه آزاد شیروان

مهدی علیزاده

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی شریفانی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

هرس سبز یا تابستانه مکمل هرس زمستانه است و در فصل رشد انجام می گیرد. به منظور بررسی اثر هرس سبز در زمان های مختلف بر صفات کمی و کیفی میوه ی انگور رقم کشمشی، آزمایشی با آرایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی انجام شد. تیمار های آزمایش شامل زمان هرس سبز (تمام گل، دو هفته پس از تمام گل و زمان آبگیری حبه) و شدت هرس سبز (شاهد یا بدون هرس و هرس بعد از دو، چهار و شش گره بالاتر از آخرین خوشه) بودند و در سه تکرار و در هر تکرار شش بوته اعمال شدند. صفات کمی و کیفی، از جمله وزن خوشه، وزن حبه، طول و عرض خوشه، طول و عرض حبه، تعداد خوشه و حبه، عملکرد بوته، سطح برگ، مواد جامد محلول، اسیدیته ی کل، پی.اچ، رنگ و آفتاب سوختگی حبه و تعداد شات بری، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اکثر تیمار ها بر صفات کمی و کیفی میوه تاثیر معنی داری در سطح احتمال ۱ درصد داشتند. هرس شش گره ای در زمان آبگیری حبه بر عملکرد بوته نسبت به سایر تیمار ها تاثیر مثبت داشت و سبب بهبود کیفیت میوه نسبت به شاهد شد. هرس دو و چهارگره ای در زمان تمام گل سبب کاهش اجزای عملکرد و افزایش مواد جامد محلول، پی.اچ و بهبود رنگ حبه شدند.

کلیدواژه ها

اسیدیته ی کل, تمام گل, صفات کمی و کیفی, مواد جامد محلول, هرس تابستانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.