واکاوی تاثیر اختلاف قرائات سبع در تفسیر سوره نور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات قرائت قرآن، دوره: 7، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_QMIU-7-12_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه صیادی

دانشچوی دکتری مدرسه علمیه تخصصی کوثر

سید محمد میر حسینی

دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی ره قزوین

چکیده

تفسیر صحیح آیات کلام الله مجید، همواره و در طول تاریخ اسلام، یکی از ضرورت های جامعه اسلامی به حساب می آید. لازمه تفسیر صحیح نیز پایبندی و تسلط بر علوم و قواعد مختص به آن است. علم قرائت قرآن کریم، یکی از این علوم و لازمه تفسیر به شمار می رود. در این پژوهش؛ با هدف بررسی تاثیر اختلاف قرائات سبع در تفسیر برخی آیات «سوره نور» به صورت تحلیلی پرداخته شده است. بررسی ها نشان می دهد اختلاف قرائات در این سوره تاثیر بسزایی در تفسیر آیات نداشته است. به طور کلی می توان اختلاف قرائات را نهایت بلاغت و کمال اعجاز و ظرافت قرآن دانست؛ زیرا اکثر کلمات مورد اختلاف از قبیل اختلاف در کیفیت قرائت از لحاظ اماله، فتح، ادغام، اظهار، تفخیم، ترقیق و... است و یا اختلاف در اعراب کلمه ای است که به معنا خللی نمی رساند و می توان آن را نوعی لطافت و ظرافت دانست.

کلیدواژه ها

قرآن, سوره نور, اختلاف قرائات, قرائات سبع, فرش الحروف, قرائت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.