عوامل موثر انگیزشی و بازدارنده سفر به سبک فلش پکری (مطالعه موردی: فلش پکری در شهرهای ایران)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه جغرافیا و توسعه فضای شهری، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JGUSD-7-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا حامدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

محمد محبی

استادیار اقتصاد، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

وحید مکی زاده

استادیار مدیریت بازرگانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی عوامل انگیزشی و بازدارنده ی فلش­ پکرها در ایران به عنوان سبکی جدید در حوزه گردشگری می­ باشد. بدین­ منظور، برای گردآوری داده ­ها، از مصاحبه ی نیمه ­­ساختاریافته استفاده شد. تحلیل محتوای یافته ها نشان داد که عوامل موثر در انتخاب سفر به سبک فلش ­­پکری در شهرهای ایران در دو مضمون عوامل پیش ران و عوامل پیش خوان طبقه بندی می شود. عوامل پیش ­ران، شامل دو مقوله عوامل فردی با چهار مولفه تجربه گرایی، خودشکوفایی، فرار از روزمرگی و افزایش اطلاعات عمومی بوده و عوامل اجتماعی، شامل تجربه سه مقوله آزادی، استقلال و آسایش در سفر می­باشد. عوامل پیش­خوان، شامل مقوله عوامل حاضر در مقصد با دو مولفه جاذبه­ های گردشگری مقصد و کسب علم یا مهارت ­آموزی می ­باشد. همچنین، بررسی عوامل بازدارنده از سفر به سبک فلش پکری در سه مضمون اصلی زیرساخت ها، عوامل امنیتی و عوامل ارتباطی طبقه­ بندی می­ گردد. زیرساخت­ ها شامل دو مقوله زیرساخت­ های بهداشتی و زیرساخت­ های رفاهی می­ باشد. زیرساخت­ های بهداشتی شامل دو مولفه آلودگی محیط­زیست و کمبود خدمات درمانی بوده و زیرساخت­­ های رفاهی شامل کیفیت حمل و نقل و مکان­ های اقامتی می باشد. عوامل امنیتی شامل مقوله امنیت اجتماعی بوده که به دو مولفه امنیت فیزیکی و روانی تقسیم می­گردد. عوامل ارتباطی نیز شامل مقوله فناوری و ارتباطات می ­باشد که در دو مولفه پوشش شبکه و فیلترینگ طبقه ­بندی می­ گردد. در نتیجه، یکی از عوامل مهم در طبقه ­بندی و شناسایی انواع گردشگران شناخت انگیزشی آن­ها می­ باشد که نقش مهمی در پیش­ بینی رفتار مصرف­ کننده در حوزه بازاریابی و همچنین تنظیم میزان عرضه و تقاضا در حوزه ­ی گردشگری دارد.

کلیدواژه ها

عوامل انگیزشی, عوامل بازدارنده, عوامل پیش خوان, عوامل پیش ران, فلش پکری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.