ارائه چارچوبی برای ایجاد زنجیره تامین تاب آور با رویکرد صنعت ۴

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF13_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نظرپور

دانشجوی کارشناسی MBA ، دانشگاه صنعتی امیر کبیر،تهران،ایران

حبیب کراری

دانشگاه صنعتی امیر کبیر،تهران،ایران

چکیده

امروزه جهانی شدن پدیده ای بسیار رایج در دنیای کسب وکار است . شرکت ها فعالیت های خود را به خارج از مرزهای جغرافیایی کشورها و قارهها گسترش داده و وارد بازار جهانی شدهاند. با جهانی شدن فعالیت های یک سازمان، از یک سو مزیت رقابتی سازمان افزایش پیدا کرده، اما از سوی دیگر باعث گستره تر شدن زنجیره تامین و افزایش ارتباطات با بخش های گوناگون می شود. از این رو یکی از چالش های کسب وکار امروز، مدیریت و کاهش ریسک است تا زنجیره تامین تاب آور خلق شود. تاب آوری به عنوان یک قابلیت کلیدی سازمانی برای پایداری در محیط آشفته فعلی در نظر گرفته می شود و تابآوری زنجیره تامین توانایی زنجیره تامین در رسیدگی به اختلال است ، بدون اینکه بر ارائه خدمات به مشتری تاثیر قابل توجهی بگذارد. امروزه با جهانی شدن سازمانها، اختلالات زیادی تداوم کسب وکار زنجیره های تامین را تهدید می کنند، و این امر ایجاد یک زنجیره تامین تاب آور را ضروری می سازد. از این رو در مقاله حاضر ضمن مرور ادبیات موضوعی مربوط به مدیریت زنجیره تامین تاب آور، پس از بررسی نتایج تحقیقات تجربی، به استخراج اصول و معیارهای ایجاد زنجیره تامین تاب آور از قبیل انعطاف پذیری در منبع یابی، انعطاف پذیری در انجام سفارش، انعطافپذیری نیروی انسانی، ایجاد فرهنگ مدیریت ریسک ، بهبود همکاری میان کارکنان، یکپارچه سازی زنجیره تامین ، پایداری در زنجیره تامین ، قابلیت تکنولوژیکی، قدرت پیش بینی، انطباق پذیری، چابکی زنجیره تامین ، سرعت . پاسخ گویی زنجیره تامین ، امنیت در زنجیره تامین ، شفافیت زنجیره تامین ، به اشتراکگذاری اطلاعات، به کارگیری استراتژی افزونگی، کار تیمی، ساختار زنجیره تامین ، قدرت و ذخیره مالی، اعتماد در میان کارکنان پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

زنجیره تامین ، اختلال، تاب آوری، زنجیره تامین تاب آور، مدیریت زنجیره تامین تاب آور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.