مقایسه دو شیوه تمرین اصلاحی متداول و آکادمی ملی طب ورزش آمریکا (NASM) بر کمردرد مزمن مردان غیرفعال دانشگاه علوم پزشکی تبریز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: SPORTC05_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 634
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عالی زاده

دکتری فیزیولو ژی ورزش، گروه فیزیولو ژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

آیلار ایمانی

دکتری فیزیولو ژی ورزش، گروه فیزیولو ژی ورزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

حبیب قاضی زاده خسروشاهی

کارشناسی ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی – غیردولتی علم و فنآوری شمس، تبریز، ایران

چکیده

هدف: هدف از این پژوهش مقایسه دو شیوه تمرین اصلاحی متداول و آکادمی ملی طب ورزش آمریکا (NASM) بر کمردرد مزمن مردان غیرفعال دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود. روش کار و مواد: در این پژوهش نیمه تجربی ۳۶ نفر از همکاران شاغل میانسال غیرفعال ۳۵-۵۰ سال مبتلا به کمردرد مزمن به صورت تصادفی در ۳ گروه همگن گروه تمرینات اصلاحی متداول ۱۲) نفر)، تمرینات ۱۲) NASM نفر) و گروه کنترل ۱۲) نفر) تقسیم شدند. قبل از شروع طرح (مرحله پیش آزمون) تعادل دینامیک (قدامی، خلفی، جانبی و داخلی)، استقامت و قدرت عضلانی فلکسور و اکستنسور ستون فقرات، انعطاف پذیری ستون فقرات و شدت درد آزمودنیها مورد ارزیابی قرار گرفت. گروه های تمرینی برای ۳ جلسه در هفته و به مدت ۸ هفته تمرینات مربوطه را انجام دادند. بعد از پایان طرح (مرحله پس آزمون)مجددا سنجش تعادل دینامیک (قدامی، خلفی، جانبی و داخلی)، استقامت و قدرت عضلانی فلکسور و اکستنسور ستون فقرات، انعطاف پذیری ستون فقرات و شدت درد با توجه به مرحله پیش آزمون انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنیداری کمتر از ۵ درصد با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد که در شاخص های درد، استقامت، قدرت و انعطاف پذیری ناحیه تنه و تعادل دینامیکی تفاوت معنیداری بین هر دو گروه تمرینی NASM و متداول نسبت به گروه کنترل وجود دارد .(p< ۰/۰۵) یعنی تمرینات NASM و متداول باعث کاهش درد مزمن کمر، افزایش استقامت، قدرت و انعطاف پذیری ناحیه تنه و تعادل دینامیکی شده است. این در حالی است که تاثیر تمرینات NASM نسبت به تمرینات متداول در برخی شاخصها معنیدارتر بود. نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مطالعه، چنین میتوان نتیجه گیری نمود که هر دو نوع تمرینات NASM و متداول میتوانند سبب بهبود استقامت، قدرت،انعطاف پذیری عضلات ناحیه تنه و تعادل دینامیکی شده و به تبع آن سبب کاهش درد کمر در افراد مبتلا به کمردرد مزمن شود. علاوه بر این، نتایج این مطالعه نشان داد که میزان بهبود شاخصهای مورد مطالعه پژوهش حاضر، در نتیجه تمرینات NASM نتایج معنیدارتری را به دنبال دارد.

کلیدواژه ها

تمرینات اصلاحی متداول، تمرینات NASM، کمردرد مزمن غیرفعال، مردان غیرفعال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.