ارائه راهبردهای موثر در مقابله با تخلفات مالی باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
- کد COI اختصاصی: SPORTC05_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 375
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده
محبوبیت، صنعتی شدن و به طور کلی چرخه مالی گستردهای که در ابعاد مختلف ورزش فوتبال وجود دارد سبب شده تا برخی از مدیران از این موقعیت سوءاستفاده کرده و سبب بروز فساد مالی در رشته فوتبال شوند. بنابراین هدف پژوهش حاضر؛ ارائه راهبردهای موثر در مقابله با تخلفات مالی باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بود. روش پژوهش به صورت کیفی و بر اساس نظریه داده بنیاد میباشد. جامعه آماری پژوهش اعضای هیات علمی دانشگاه در گروه مدیریت ورزشی، اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال، کارشناسان حقوق، مدیران ارشد حوزه فوتبال، مربیان، بازیکنان و هواداران بودند. نمونه های آماری به طور هدفمند برای مصاحبه انتخاب شدند و مصاحبه ها تا حد اشباع نظری ادامه یافتند. در نهایت ۱۷ مصاحبه انجام شد. پس از اتمام تمامی مصاحبه ها، مطالب جمع آوری شده به دقت مطالعه گردید و داده های حاصل از اجرای آن در سه گام اصلی کدگذاری باز، محوری و انتخابی قرار گرفت. بعد از کدگذاری مرحله به مرحله با توجه به روش گلیزر، تعداد ۴۵ کد نهایی استخراج گردید که در ۷ مقوله فرعی و ۴ مقوله اصلی: نظارت و بازرسی، تصویب قوانین و مقررات، بررسی رسانهای و نظام ارزشی مشترک در بین باشگاه ها به عنوان راهبردهای موثر در مقابله با تخلفات مالی باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران شناسایی شدند. برخی از راهبردهای موثر شناسایی شده شامل: بررسیهای دورهای سازمانهای بازرسی کشور از چرخه مالی باشگاه های لیگبرتر فوتبال، وضع قوانین شفاف در ارتباط با بودجه باشگاه ها و پایبندی به آن، ورود رسانه های صوتی و تصویری به فسادهای مالی باشگاه ها و بررسی تخصصی آن با استفاده از کارشناسان خبره، عقد تفاهم نامه و ایجاد سند مشترک در بین باشگاه ها در زمینه اقتصادی و حقوقی میباشد.کلیدواژه ها
مقابله، تخلفات مالی، لیگ برتر، فوتبالمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.