مطالعه عددی ضریب عبور موج در موج شکن های شناور پانتونی و کاتاماران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI13_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2000
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رضایی مزیک

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- سازه های دریایی دانشکده عمران محیط زیست د

مهدی صنایعی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- سازه های دریایی دانشکده عمران محیط زیست د

عطاا.... نجفی جیلانی

استادیار گروه سازه های هیدرولیکی - دانشکده عمران محیط زیست - دانشگاه تر

مهدی شفیعی فر

دانشیار گروه سازه های دریایی- دانشکده عمران محیط زیست- دانشگاه تربیت م

چکیده

موجشکنهای شناور برای ایجاد یک محیط آرام در مقابل امواج، بصورت موقت یا دائم بکار می روند. این موجشکنها با کاربرد گسترده ای در انواع بنادر تجاری و تفریحی، فعالیت های نظامی و عملیات های فراساحلی همراه هستند. در این مقاله، برای بررسی عملکرد هیدرودینامیکی موج شکن شناور از ماژول AQWA نرم افزار ANSYS استفاده گردیده است. هدف اساسی از انجام تحقیق بررسی ضریب عبور موج در موج شکن های شناور پانتونی و کاتاماران (دو موج شکن پانتونی متصل به هم با فاصله معین) می باشد. از مهمترین پارامترهای مورد بررسی در این تحقیق ، میتوان به اثر پریود موج برخوردی و همچنین، فاصله بین پانتون ها در موج شکن شناور کاتاماران اشاره نمود. در تحقیق انجام گرفته از پارامتر (فرمول در متن اصلی مقاله) پریود متوسط موج و B عرض موج شکن شناور می باشد برای نشان دادن تغییرات ضریب عبور موج استفاده گردیده است. با توجه به انجام صحت سنجی اختلاف نتایج مدل عددی و آزمایشگاهی در حدود 20 درصد می باشد که می توان اظهار داشت نرم افزار قابلیت خوبی در شبیه سازی موج شکن شناور دارد. نتایج بیانگر این نکته است که در موج شکن شناور با پانتون تک و کاتاماران اگر پارامتر To در محدوده ای بین 2-4 قرار گیرد می توان ضریب عبور موجی در حدود 4/0-6/0 انتظار داشت. هر چه مقدار To انتخابی کوچکتر باشد می توان ضریب عبور موج کوچکتری انتظار داشت.

کلیدواژه ها

موج شکن شناور ، ضریب عبور موج ، کاتاماران ، شبیه سازی عددی ، AQWA ANSYS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.