وضعیت شکوفایی پلانکتونی خلیج گرگان در زمینه مرگ پرندگان میانکاله بهمن ۱۳۸۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و فناوری های نوین در آبزیان
  • کد COI اختصاصی: SNTAO03_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهر پور صوفی

مرکز تحقیقات ذخایرآبزیان آبهای داخلی- گرگان/دانشجوی دکتری، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عباسعلی آقایی مقدم

مرکز تحقیقات ذخایرآبزیان آبهای داخلی- گرگان

چکیده

نمونه برداری موردی در زمستان سال ۱۳۹۶ در منطقه شرقی خلیج گرگان در سه منطقه ساحلی و میانی به منظور بررسی علل وقوع حادثه مرگ پرندگان انجام گردید. بدین منظور از جوامع جلبکی (ماکرو و میکرو)، زئوپلانکتونی و آب نمونه برداری صورت گرفت نتایج حاصله نشان داد مجموعا ۴۴ گونه فیتوپلانکتون مورد شناسایی قرار گرفت که شاخه Bacillariophyta با ۱۹ گونه برابر ۵۲ درصد از کل بیشترین تعداد را تشکیل داد و شاخه Chlorophyta با ۹ گونه برابر ۱۴/۵ درصد و شاخه Pyrophyta با ۹ گونه برابر ۱۳۷۳ درصد و شاخه Cyanophyta با ۴ گونه برابر۱۲/۵درصد و شاخه Euglenophyta دارای کمترین تعداد با ۲ گونه برابر۷/۷ درصد از کل ها گونه را تشکیل دادند. بیشترین تلفات مشاهده شده از گونه چنگر بوده و تعداد کمی فلامینگو نیز مشاهده گردید. در زمان نمونه برداری هیچ گونه بلوم و شکوفایی جلبکی مشاهده نشد. خلیج گرگان بزرگترین خلیج ، در دریای خزر بوده و در جنوب شرقی دریای خزر و در جهت شرق به غرب امتداد دارد. به طور کلی تمام تبادلات آب خلیج گرگان با دریای خزر از طریق مجرای آشوراده صورت می پذیرد. بنابراین ویژگی های آب و رسوبات خلیج گرگان به شکل قابل توجهی با خصوصیات آب و رسوبات سواحل جنوبی دریای خزر شباهت دارد.

کلیدواژه ها

فیتوپلانکتون ، خلیج گرگان ، مرگ پرندگان، مینکاله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.