هم سنجی ادبی طنز در شعرهای قاسم حالت، احمد مطر و ویلیام بلیک (پارسی، عربی و انگلیسی)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نخستین همایش هم سنجی ادبی (ادبیات تطبیقی) پارسی، عربی و انگلیسی
- کد COI اختصاصی: COLITCONF01_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 387
نویسندگان
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان
دانشیار زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
استاد زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
ادبیات تطبیقی یا هم سنجشی، در اصطلاح، حوزه مهمی از ادبیات است که به بررسی و تجزیه و تحلیل ارتباط ها و شباهت ها یا تفاوت های بین ادبیات و زبان های ملل مختلف، می پردازد. طنز و طنزپردازی، از روش های موثر مبارزه فرهنگی است که به واسطه آن، ساختارهای اجتماعی و سیاسی یک کشور، به چالش کشیده می شوند. طنز اجتماعی- سیاسی، از جمله عرصه های بسیار مهم، جهت بازگویی حقایق جامعه ، به زبان نمادین و رمزی است که به وسیله آن، می توان به طرح مسائل، ناهنجاری و مشکلات جامعه، پرداخت.در این پژوهش، اشعار قاسم حالت، شاعر ایرانی، احمد مطر، شاعر عراقی و ویلیام بلیک، شاعر انگلیسی، از نظر طنزپردازی، بررسی شد و مشخص گردید، آن ها به کمک طنز، مضمون شعرهای خود را، بازتولید می کنند و به کمک تضادهای معنوی، علاقه مندان به سبک شعری خود را، تحت تاثیر قرار می دهند. سپس با تکیه بر هم سنجی ادبی، به این نتیجه رسیدیم که به دلیل اینکه نحوه زندگی هر شاعر و زمان و مکان زندگی آنها، دارای تفاوت های زیادی است لذا تفاوت مضمون های شعری را شاهد هستیم و هر کدام از این شاعران، روش های ادبی طنز پردازی متفاوتی، به کار گرفته اند. پژوهش حاضر، از نوع توصیفی- تحلیلی است و داده ها با استفاده از شیوه تحلیل محتوا، به روش کتابخانه ای و بر اساس دانش ادبیات تطبیقی، بررسی و تحلیل شده است.کلیدواژه ها
ادبیات تطبیقی، طنز، قاسم حالت، احمد مطر، ویلیام بلیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.