بررسی و واکاوی ادبیات عامه در اشعار شاعر معاصر، نیما یوشیج
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نخستین همایش هم سنجی ادبی (ادبیات تطبیقی) پارسی، عربی و انگلیسی
- کد COI اختصاصی: COLITCONF01_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 321
نویسندگان
کارشناسی ارشد ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه، ایران
چکیده
پژوهش حاضر به بررسی عناصر ادبیات و باورهای عامه در اشعار نیما یوشیج می پردازد. در این پژوهش شواهدی برای ادبیات عامه در اشعار نیما ذکرشده است. که از متن اشعار نیما ارائه گردیده است. در مقدمه ویژگی ها و کارکردهای ادبیات عامه و سپس وضعیت ادبیات داستانی و موقعیت نیما و اشعاراو و جایگاه آن در فرهنگ مردم بیان شده است. یافته ها نشان می دهد ره نیما یوشیج بیشتر موفقیت و اقبال خود را مدیون به کارگیری همین عناصر وباورهای عامیانه در شعرش است. اشراف نیما بر فرهنگ مردم سرزمینش و زبان آنان، باعث اشراف این فرهنگ بر خاطر و شعر او شده است و بی شک یکی از اصلی ترین دست مایه های او برای بیان افکار و اندیشه های خاص و نوگرایانه اش، بهره مندی از شکل های مختلف فرهنگ عامه است. پس باید گفت : نیما شاعری است که مشتاقانه فرهنگ مردم سرزمینش را دریافته و حتی برای درک بهتر آن، به تحقیق و جست و جو نیز پرداخته است. او به قواعد زبانی و دستوری که در بین مردم رایج است، توجه می کند و به توالی موسیقی طبیعی خود می اندیشد نه تساوی و توالی اوزان قرار دادی. واقع گرایی و ژرف نگری نیما از توجه عمیق او و دلبستگی دانش به فرهنگ عامه مایه بر می دارد. بازتاب فرهنگ عامه در شعر نیما را در وزن شعر، کاربرد واژه ها واصطلاحات محوره ای، بهره گیری از افسانه ها و زبانزد های مردم، شعر های کودکانه، چشم اندازهای زندگی روستاییان و کوه نشینان، در تعلق خاطر ویژهی نیما به قالب ترانه و استفاده ی وسیع از این قالب می توان دید. پژوهش از گونه کتابخانه ای- توصیفی است.کلیدواژه ها
نیما یوشیج، ادبیات عامه، ضرب المثل، فولکلور، محاورهمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.