اسطوره جاودانگی: رستم قهرمان شاهنامه فردوسی و شاه آرتور قهرمان بروت اثر لایامون
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نخستین همایش هم سنجی ادبی (ادبیات تطبیقی) پارسی، عربی و انگلیسی
- کد COI اختصاصی: COLITCONF01_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 338
نویسندگان
دکترای زبان و ادبیات انگلیسی ، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران
چکیده
داستان هایی که بیانگر روایت های حماسی و اساطیری می باشند از ویژگی های ایدئولوژیک برخوردارند و به گونه ایی نمادین الگوهای رفتاری و اخلاقییک ملت را نشان می دهند. ازاین داستان ها به عنوان داستان های اساطیری یاد می شود که ژرفای روان انسان و آمال خودآگاه و ناخودآگاه او را در خود دارند . اسطوره نمایانگر ذهنیت اجتماعی یک ملت و دیدگاه ها وارزش های نهفته ایی است که می تواند در قالب داستان نمود یابد. این پژوهش با روش تطبیقی و تحلیل محتوا به بررسی و تحلیل شخصیت دو قهرمان اساطیری و درونمایه جاودانگی در آنها می پردازد. احوال و خصائل و آمال رستم در شاهنامه فردوسی و شاه آرتور در بروت اثر لایامون در ماجراها و حوادثی که با آنها مواجه می شوند نمود می یابد. اشتراکات شخصیتی ، رفتاری ، دلاوری ها و رشادت های این دو قهرمان اسطوره و چگونگی برخورد با رویدادهایی که با آنها مواجه می شوند این دو قهرمان را فارغ از زمان و مکان حضورشان را به "یک قهرمان" در دو محیط فرهنگی ظاهرا متفاوت بدل می کند. این قهرمانان سرانجام برغم فناپذیری در اذهان مردم خویش به حیاتی جاودانه می رسند بطوری که از میان همه قهرمانان شاهنامه، رستم دلاور جاودانه ایرانیان شده وجاودانگی آرتور نیز با اعتقاد برایتون ها بر انتظار ظهور دوباره او همچنان ادامه می یابد.کلیدواژه ها
اسطوره ، رستم، شاه آرتور، فردوسی، لایامونمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.