نقش قدرت داستان سرایی رسانه های اجتماعی در توسعه مقصد گردشگری جزیره قشم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات رفتار مصرف کننده، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JCBS-8-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمین گلی

دانشجوی دکتری گروه مدیریت بازرگانی، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران.

علی قلی پورسلیمانی

استادیار گروه مدیریت بازرگانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.

نرگس دل افروز

استادیار گروه مدیریت بازرگانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر، قصد بررسی نقش قدرت داستان سرایی رسانه های اجتماعی و سنجش ابعاد آن در توسعه مقصد گردشگری جزیره قشم را دارد. این مطالعه دارای رویکرد آمیخته و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری در بخش کیفی، ۱۳۷ داستان مقصد قشم در رسانه های اجتماعی است که تعداد ۱۰۸ داستان به روش نمونه گیری قضاوتی انتخاب شدند؛ به این صورت که ابتدا تمامی داستان های منتشر شده در سایت ها و وبلاگ ها، مورد بررسی قرار گرفتند تا دارای نویسنده و تاریخ تدوین مشخصی باشند، همچنین سایت ها و وبلاگ هایی که حاوی داستان ها گردشگری بودند، دسته بندی شدند و سپس این رسانه ها براساس وجود راه ارتباطی و دسترسی به مدیران و مخاطبان شان، میزان بازدید، وجود نماد اعتماد الکترونیکی، مورد بررسی قرار گرفتند و آنهایی که چنین ویژگی هایی نداشتن، از دامنه این مطالعه خارج شده و تنها ۱۰۸ داستان انتخاب شدند. استراتژی پژوهش، تحلیل روایت است. روش گردآوری داده ها، داستان های مکتوب آنلاین بود که از طریق تحلیل روایت و با کمک تحلیل مضمون تجزیه و تحلیل شدند. ابعاد قدرت داستان سرایی رسانه های اجتماعی شناسایی شده، در قالب شبکه مضامین و مدل مفهومی این مقصد ارائه شد. روش گردآوری داده ها، پرسشنامه (الکترونیکی) بود که به گردشگران ارسال شدند. نتایج مدل سازی معادلات ساختاری به وسیله نرم افزار Smart PLS، نشان داد که تمامی ابعاد قدرت داستان سرایی رسانه های اجتماعی آنلاین جزیره قشم شامل جنبه های جذابیت و جلب-توجه، دانش ادبی، شناختی، عاطفی، مقایسه ای، اقتصادی، اخلاقی، اعتماد و اعتبار، گردشگری بر توسعه مقاصد خود تاثیر می گذارند.

کلیدواژه ها

توسعه مقاصد گردشگری, دموکراسی کردن, رسانه های اجتماعی, فناوری های قدرت, داستان سرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.