بررسی جامعه شناختی رابطه اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی و طلاق عاطفی در خانواده های تهرانی DOR:۲۰.۱۰۰۱.۱.۲۶۴۵۴۹۵۵.۱۳۹۹.۱۵.۵۱.۶.۷

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات فرهنگی تربیتی زنان و خانواده، دوره: 15، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_CWF-15-51_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا فریبرز

دانشجوی دکتری جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

باقر ساروخانی

نویسنده مسئول: استاد جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

زهرا حضرتی صومعه

استادیار جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران

چکیده

هدف اصلی مقاله بررسی جامعه شناختی رابطه اعتیاد به شبکه­های مجازی و طلاق عاطفی زوجین در شهر تهران و نیز دستیابی به یک الگوی نظری تحلیلی درباره متغیرهای تاثیرگذار در این زمینه است. چارچوب نظری مورد استفاده به­صورت ترکیبی و مبتنی بر نظریه کارکردگرایی ساختی پارسونز است. نوع تحقیق کمی، و روش تحقیق پیمایشی، و اطلاعات لازم با استفاده از ابزار پرسشنامه گردآوری شده است. جمعیت آماری تحقیق تمام ساکنان متاهل در سطح شهر تهران هستند و نمونه مورد مطالعه شامل ۴۰۳ نفر از متاهلانی است که به­ فضای مجازی دسترسی دارند. برای انتخاب این تعداد، روش نمونه­گیری خوشه ای دو مرحله ای به­کار برده شد. یافته­های تحقیق حاکی است که رابطه آماری مستقیم بین متغیرهای مستقل اعتیاد اینترنتی و متغیر وابسته طلاق عاطفی با ضریب تاثیر ۱۶/۰ وجود دارد؛ لیکن اعتیاد اینترنتی به­واسطه متغیرهای صمیمیت، از خودبیگانگی، دینداری، سلامت روانی و پایبندی نسبت به سنتها و ارزشها بر متغیر وابسته تاثیرگذار و دارای رابطه­ای معنادار است که از این بین، متغیر صمیمت زناشویی دارای بیشترین مقدار ضریب تاثیر است.

کلیدواژه ها

خانواده و شبکه های اجتماعی, طلاق عاطفی و شبکه های مجازی, خانواده و اعتیاد اینترنتی, خانواده های تهرانی و شبکه های مجازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.