بررسی میزان آمادگی اورژانس بیمارستان شهرهای اقماری برای پاسخگویی به عملکرد مدیریت بحران در سلامت و بلایا بر اساس الگوی سازمان جهانی بهداشت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بحران و وضعیت های اضطراری، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_CMJ-12-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماء بحرانی فرد

استادیار گروه مدیریت دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

کبرا راهزانی

دانشیار پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران

علی اکبر ملکی زاد

دانشیارگروه سم شناسی دانشگاه پیام نور اراک، اراک، ایران

مختار ملک پور

استاد تمام گروه مدیریت سلامت دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

از گذشته تا امروز بلایا باعث ایجاد نگرانیهای زیادی در جامعه بشری شده است. سلامت بیمارستان به معنای آمادگی در وضعیت بحرانی و موفقیت آن در مدیریت بحران به منظور ارائه خدمات باکیفیت است. هدف این مطالعه بررسی میزان آمادگی اورژانس بیمارستان شهرهای اقماری برای پاسخگویی به عملکرد مدیریت سلامت و فوریتها در بلایا بر اساس الگوی سازمان جهانی بهداشت WHO)) بود. روش پژوهش این مطالعه، توصیفی از نوع کاربردی بود که در بیمارستان شهید مطهری فولادشهر انجام شد. داده ها از طریق چک لیست پاسخگویی اورژانس بیمارستانهای سازمان جهانی بهداشت، به صورت مصاحبه و مشاهده مستندات گردآوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخصهای مرکزی طی بازه زمانی چهارماهه صورت گرفت. یافته ها بیانگر بیشترین و کمترین میزان آمادگی اورژانس در برابر بلایا و فوریتها به ترتیب در قلمرو کنترل و فرماندهی (۶۷.۸۷%)، منابع انسانی (۱%)، مدیریت مواد و موجودی (۷۸۲/۰%)، و بازسازی پس از حادثه (۶۲۷/۰%) بود. به طور کلی میزان آمادگی اورژانس مرکز درمانی مورد مطالعه طبق الگوی (WHO) (متوسط) ارزیابی شد. در نتیجه گیری با توجه به نتایج پژوهش و اهمیت نقش اورژانس بیمارستانهای بین شهری در کنترل حوادث غیر مترقبه، لزوم برنامه ریزی و اجرای اقدامات عملی مانند داشتن برآوردی از منابع مهم و ضروری، تغییر در ساختار، تامین نیروی انسانی، مقاوم سازی بیمارستانها و... در ارتقای آمادگی آنها نقش موثری خواهد داشت.

کلیدواژه ها

آمادگی اورژانس بیمارستانها, مدیریت بحران در سلامت و بلایا, بیمارستانهای اقماری در شهرها, سلامت و الگوی سازمان بهداشت جهانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.