بررسی پتروفیزیکی مخزن کربناته ایلام با استفاده از روش تشدید مغناطیس هسته‎ای (NMR) و داده‎های مغزه در یکی از میادین نفتی دشت آبادان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 27، شماره: 107
  • کد COI اختصاصی: JR_GSJ-27-107_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام اسدی مهماندوستی

استادیار، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

شیدا عالیوند

کارشناسی ارشد، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

هرمز قلاوند

دکترا، شرکت ملی نفت ایران، تهران، ایران

علیرضا رستمی

۴کارشناسی ارشد، مدیریت اکتشاف، شرکت ملی نفت ایران، تهران، ایران

چکیده

تشدید مغناطیس هسته‎ای (NMR) روشی است که در بهبود دقیق پارامتر‎های مهم مخزنی نقش اساسی داشته است. در این مطالعه برای اولین بار خواص پتروفیزیکی سازند کربناته ایلام در یکی از میادین نفتی دشت آبادان با روش تشدید مغناطیس هسته‎ای بررسی و به منظور اعتبار سنجی از داده‎های مغزه و مقاطع نازک میکروسکوپی استفاده شده است. روش تشدید مغناطیس هسته‎ای، کمک به تعیین پارامترهای مهم مخزنی سازند ایلام از جمله تخلخل، تراوایی و بازسازی منحنی فشار موئینه در میدان نفتی مورد مطالعه نموده است. تطابق نتایج پتروفیزیکی حاصل از روش تشدید مغناطیس هسته ای با داده های مغزه و مطالعه مقاطع نازک میکروسکوپی، نشان‎دهنده کارآمد بودن این روش در تعیین پارامترهای مهم مخزنی است. علاوه‎ بر این، نتایج ارزیابی سازند کربناته ایلام با روش تشدید مغناطیس هسته‎ای نشان می‎دهد که مخزن مورد مطالعه در اعماق ۲۸۴۶ تا ۲۸۹۰ متری در میدان نفتی مورد بررسی در دشت آبادان کیفیت مخزنی مناسب برای ذخیره هیدروکربن دارد.

کلیدواژه ها

روش تشدید مغناطیس هسته‎ای, فشار مویینه, تخلخل, سازند ایلام, دشت آبادان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.