اینترنت اشیا؛ مفاهیم، کاربردهای مدیریتی و چالش ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحول دیجیتال و سیستم های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: DTIS01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن مهری

دکتری مدیریت بازرگانی و راهبردی دانشگاه عدالت، تهران

چکیده

توسعه کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در بستر شبکه جهانی اینترنت مفهوم جدیدی را بنام اینترنت اشیاء است بوجود اورده کهمی توان گفت ، فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی اعم از (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال داده از طریق شبکه هایارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم می گردد. در این فناوری، اشیا پیرامون ما قادرند از محیط اطراف خود داده های مفیدی را ازطریق حسگرهای مختلف جمع آوری کرده و آنها را برای پردازش و اتخاذ تصمیمات لازم به یک سیستم مرکزی منتقل کنند. در واقع ایدهکلی فناوری اینترنت اشیاء، دریافت، ذخیره سازی و ارسال اطلاعات از محیط به منظور تحلیل آنها و در نهایت ارایه خدمات بهتر و هوشمندتربه کاربر نهایی است. به عبارتی اینترنت اشیا را می توان به عنوان تکامل بعدی اینترنت دانست که جهش بزرگی در توانایی جمع آوری، تحلیلو توزیع داده دارد. اینترنت اشیاء که از آن به عنوان "انقلاب صنعتی جدید" یاد می شود، تغییرات محتوایی در شیوه زندگی، کار، تفریحاتو مدیریت امور جاری مردم و تعاملات بین دولت ها و دنیای پیرامونشان را با دنیای مجازی و تکنولوژی نیز ایجاد خواهد کرد . ورود دستگاههای هوشمند با مجموع های از نرم افزارهای کاربرد ی جهت ایجاد تعامل بین کاربر، خانه ها و ساختمان های هوشمند، مدیریت هوشمندشهر، حمل و نقل، کشاورزی، صنایع دفاعی، صنعت بیمه، صنایع مربوط به نفت، گاز و معدن،مدیریت انرژی، پایش و امنیت اماکن عمومیو خصوصی، خرده فروشی، لجستیک، بانک ها، بهداشت و درمان، هتلداری، را دگرگون نموده و کیفیت زندگی و مدیریت کلان و خرد رامتحول خواهد نمود، با این کاربردها چالش های امنیتی در حوزه حریم خصوصی و سامانه های خدماتی و امنیت اجتماعی و ملی و بینالمللی ایجاد خواهد نمود.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء ، ذخیره سازی و تحلیل داده ها، کیفیت زندگی، مدیریت هوشمند، امنیت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.