مکانیسم های مقابله ای در اقدام کنندگان به خودکشی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله اصول بهداشت روانی، دوره: 23، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JFMH-23-5_002
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خواجه دلویی

استاد گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

هدی خطیبی مقدم

روان پزشک، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

فاطمه گلدانی

;کمیته علمی دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

اکرم نوجار

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، گروه علوم انسانی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

مجید خادم رضاییان

استادیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

مقدمه: خودکشی به عنوان یک اختلال روانشناختی یک مشکل جدی در سراسر جهان است. با این حال هرکسی که عامل خطر خودکشی داشته باشد به خودش آسیب نمی رساند. این بدان معناست که برخی از آنها با مشکلات، استرس و تغییرات زندگی کنار می آیند. استراتژی های مقابله ای مختلفی برای بحران های خودکشی وجود دارد.روش کار: این مطالعه مقطعی شامل ۷۰۲ نفر اقدام به خودکشی بود که از ۱ اوت ۲۰۱۴ تا ۳۱ ژوئیه ۲۰۱۵ به سیستم مراقبت های بهداشتی مراجعه کردند.  استراتژی های مقابله ای مراجعه کنندگان با پرسشنامه استاندارد Jalowiec ارزیابی گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS ۱۱.۵ و با استفاده از آزمون من ویتنی و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان می دهد که استراتژی احساسی، رایج ترین استراتژی است. سطح تحصیلات بالاتر، یک عامل پیش بینی کننده استفاده از برخی استراتژی های مقابله ای است. به طور کلی سن و متاهل بودن پیش بینی کننده استفاده از هرگونه استراتژی مقابله ای بود.نتیجه گیری: با ارزیابی استراتژی های مقابله ای که اقدام کنندگان به خودکشی از آنها استفاده می کنند و متغیرهایی که روی آن تاثیر می گذارند (به عنوان مثال سن ، سطح تحصیلات و غیره)، می توانیم مهارت مقابله ای افراد را افزایش داده و از تعداد موارد خودکشی بکاهیم.

کلیدواژه ها

اقدام, خودکشی, مقابله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.