بررسی عددی تاثیر هندسه سرریز اوجی بر میزان دبی عبوری، بصورت سه بعدی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی سد و نیروگاههای برق آبی
- کد COI اختصاصی: NCHP03_496
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1063
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان، گروه عمران، زاهدان
کارشناس ارشد مهندسی آب
چکیده
با در نظر گرفتن افزایش روز افزون جمعیت جوامع بشری و بحران آب در ده ههای اخیر، نیاز به داشتن زیر ساخ تهای مطمئن و کارا در ارتباط با آب و منابع آب امری بسیار حیاتی است. یکی از این زیر ساخ تهای حیاتی، سد است که ب هعنوان یکی از بزرگ ترین منابع تامین آب شرب، کشاورزی و صنعتی ایفای نقش م یکند. سرریزها ب هعنوان یکی از ساز ههای اصلی سد، در مواقع سیلاب در تخلیه حجم مازاد سیلاب نقشی مهمی را ایفا م یکنند و یکی از را ههای کنترل ارتفاع و حجم آب پشت سد به شمار م یروند. پس لازم است در هنگام طراحی، اجرا و نگهداری از سرری زها این مسئله مهم تاکید شود. یکی از انواع سرریزهاکه به دلیل ویژگ یهای هیدرولیک یاش کاربرد زیادی دارد، سرریز اوجی است. امروزه مسایل ایمنی، بهینه سازی در هزینه و زمان اجرای پروژه یکی از مقول ههای پر اهمیت است. یک سرریز بر اساس هندسه ایی که دارد می تواند دبی عبوری و هزینه اجرایی را تغییر دهد. با در نظر گرفتن عواملی همچون زمان، هزینه، رشد روز افزون رایانه از حیث سخت افزار و نرم افزار و پیشرفت رو شهای عددی، استفاده از رو شهای عددی به همراه رایانه در حل مسایل هیدرولیک سد یک راه سریع، ارزان و قابل اطمینان محسوب م یشود. در این تحقیق سعی شده است با استفاده از روش عددی حجم سیالVOF) با کمک نرم افزار Flow-3D میزان دبی عبوری از سه تیپ سرریز مختلف محاسبه شده و مورد مقایسه قرار گیرد. نتایج عددی ب هدست آمده از روش عددی با دادههای آزمایشگاهی در دسترس، نزدیکی قابل قبولی را ارائه کرده است.کلیدواژه ها
سرریز اوجی، دبی، روش عددی Flow-3D ، VOFمقالات مرتبط جدید
- بررسی پدیده خشکسالی در استان خوزستان با استفاده از شاخص بارش استانداردSPI
- طبقه بندی تومورهای مغزی از تصاویر MRI با شبکه کانولوشن و روش های آموزش انتقال
- افزایش راندمان یک مبدل ترکیبی توان بالا با استفاده از تکنیک ZCT در عملیات سوئیچینگ نرم
- GNRFET-based Voltage Controlled Ring Oscillator Using GDI NAND Gate
- مقابله با اثرات جدا شدنی ناگهانی توربین گازی از شبکه سراسری، با استفاده از سیستم فازی ریزش بار بر پایه شبکه عصبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.