رابطه بین زیر سیستم تحول سازمانی در سازمان یادگیرنده با هوش سازمانی در شرکت مخابرات استان خوزستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهره وری، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMI-5-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودآقا حسینعلی شیرازی

عضو هیات علمی (استادیار) گروه مدیریت دانشگاه شهید بهشتی

حجت طاهری گودرزی

عضو هیات علمی گروه مدیریت، واحد بروجرد ،دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد،ایران/ دانشجوی دکترای مدیریت دولتی، واحد علوم و تحقیقات تهران

اکبر قنواتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ،واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد،ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تحلیل رابطه بین زیرسیستم تحول سازمانی در سازمان یادگیرنده با هوش سازمانی درشرکت مخابرات استان خوزستان انجام شده است. مولفه های هفت گانه هوش سازمانی از نظر آلبرخت  چشم انداز استراتژیک، سرنوشت مشترک، میل به تغییر، روحیه، اتحاد و توافق،کاربرد دانش، و فشار عملکرد به عنوان متغیر ملاک وتحول سازمانی در سازمان یادگیرنده با شاخص های چشم انداز استراتژیک، فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی و استراتژی به عنوان متغیر پیش بین در نظر گرفته شده است. بر مبنای روش تحقیق توصیفی از نوع هبستگی، در جامعه آماری (۲۱۳۲=N) با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان  حجم نمونه (۳۲۷=n) تعیین شده است. همچنین برای  جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه  تحول سازمانی مارکوارت و پرسش نامه هوش سازمانی آلبرخت به ترتیب با ضریب پایایی ۹۳/. و ۹۵/. بر حسب آلفای کرونباخ استفاده شده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری spss و  سایر ابزارها در حوزه آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. بر اساس یافته های پژوهش    می توان نتیجه گیری کرد که بین زیر سیستم تحول سازمانی در سازمان یادگیرنده با هوش سازمانی ، رابطه آماری معنی داری وجود دارد. ضمن اینکه اتحاد و توافق بالاترین و میل به تغییر کمترین اهمیت را در بین کارکنان شرکت مورد پژوهش نشان می دهد.

کلیدواژه ها

سازمان یادگیرنده, زیرسیستم تحول سازمانی, هوش سازمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.