بررسی رابطه اینرسی راهبردی و عملکرد صادراتی: مورد بنگاه های صادرکننده استان تهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهره وری، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMI-8-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیهان تاج الدینی

دانشیار، دانشگاه لوند، سوئد

علی اشرف احمدیان

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، صندوق ضمانت صادرات ایران

علیرضا معطوفی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان،گرگان-ایران

چکیده

در آینده خطر ورشکستگی و خروج از بازار در بسیاری صنایع بیشتر خواهد بود، زیرا در حال حاضر اندازه و دفعات بروز تغییر در محیط فراروی آن­ها در حال افزایش است. این تغییرات به سرعت بستر و بافتی که راهبردها در آن طراحی و اجرا می­شوند و نیز اطلاعات و ابزاری را ­که مدیران در اختیار دارند، عوض­می­کند. با توجه به اینکه ­اجرای موفقیت­آمیز استراتژی­های بنگاه در بازارهای جهانی مستلزم تطبیق عناصر آمیخته بازاریابی با راهبردهای آن است، هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی رابطه اینرسی راهبردی و عملکرد صادراتی می­باشد. براین اساس ۳۰۰ بنگاه صادرکننده از استان تهران به عنوان نمونه آماری انتخاب شده و داده­های پژوهش با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه گردآوری و از طریق نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­های پژوهش نشان می­دهد، اکثر بنگاه­های صادرکننده ایرانی با نوعی اینرسی در حوزه راهبرد بازاریابی روبرو بوده است و این امر یکی از دلایل ناپایداری در حوزه عملکرد صادراتی بنگاه ها می­باشد. یافته­های دیگر پژوهش حاضر نشان می­دهد، بین تطابق عناصر آمیخته بازاریابی با راهبردهای بنگاه و عملکرد صادراتی بنگاه رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بنا به نتایج این تحقیق، بنگاه­هایی که بین راهبردهای بازاریابی و راهبردهای اصلی آنها سازگاری راهبردی وجود داشته باشد، عملکرد صادراتی پایدارتری خواهند داشت.

کلیدواژه ها

آمیخته بازاریابی, راهبردهای بنگاه, اینرسی راهبردی, بنگاه صادر کننده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.