اندازه گیری کارآیی نسبی مراکز سوئیچ راه دور بر اساس طبقه بندی سلسله مراتبی اطلاعات با روش تحلیل پوششی داده ها «مطالعه موردی : مراکز استانی شرکت ارتباطات زیرساخت»

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهره وری، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMI-8-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم کیوان

دانش آموخته، گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، واحدالکترونیکی تهران ،دانشگاه آزاداسلامی، ،تهران،ایران

مهدی فرشید فرزاد

استادیار، گروه IT و کامپیوتر ، واحد پرند ،دانشگاه آزاد اسلامی، پرند، ایران

رضا رادفر

دانشیار، گروه مدیریت صنعتی،واحد علوم و تحقیقات تهران ،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران

نیر سرخابی

کارشناس ارشد، گروه حسابداری ،واحد الکترونیکی تهران ،دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران، ایران

چکیده

تداوم هر کسب و کاری بستگی به سود معقول اقتصادی داشته و میزان سود اقتصادی نیز با کارآیی رابطه مستقیم دارد. برای مدیریت و مقایسه واحدهای تصمیم گیری همگن از کارآیی نسبی استفاده می شود. ابتدا با استفاده از اطلاعات بهترین تولید کنندگان و ارائه دهندگان خدمات، مرزی به عنوان مرز کارآیی تولید یا خدمات ساخته می شود به طوری که فعالیت بر روی این مرز به عنوان بهترین عملکرد و در زیر این مرز به عنوان ناکارآیی تلقی می شود. یکی از روش های تخمین مرز کارآیی و اندازه گیری کارآیی نسبی، روش برنامه ریزی خطی است که به آن رویکرد تحلیل پوششی داده ها هم می گویند. در این تحقیق ابتدا با جمع آوری نظر خبرگان و استفاده از مقایسات زوجی،   شاخص های موثر بر کارآیی مراکز سوئیچ راه دور تعیین، سپس کارآیی نسبی ۳۹ مرکز سوئیچ راه دور با روش DEA و در شرایط بازده به مقیاس ثابت و متغیر اندازه گیری شده اند. نتایج تحقیق نشان می دهد، در شرایط بازده به مقیاس ثابت، میانگین کارآیی نسبی مراکز سوئیچ راه دور ۲۳/۸۰ درصد بوده و ۱۱ مرکز از ۳۹ مرکز سوئیچ راه دور دارای کارآیی ۱۰۰ درصد می باشند. در شرایط بازده به مقیاس متغیر، میانگین کارآیی نسبی ۷۷/۹۷ درصد بوده و ۲۵ مرکز از ۳۹ مرکز دارای کارآیی ۱۰۰ درصد می باشند.

کلیدواژه ها

مرکز سوئیچ راه دور, SC, PC, DEA, کارآیی نسبی, AHP, EFQM

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.