بررسی اثر سرریز تحقیقات بر بهره وری (مطالعه موردی بخش کشاورزی ایران)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهره وری، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMI-9-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید صفدر حسینی

استاد، گروه اقتصاد کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرز

حبیب شهبازی

استادیار، گروه اقتصادکشاورزی دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی، اسد آباد، همدان

اکرم عباسی فر

کارشناس ارشد اقتصادکشاورزی، کارشناس دفتر بررسی های اقتصادی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان

چکیده

تحقیقات به عنوان راهبردی مناسب برای افزایش تولید و عرضه محصولات کشاورزی و رفع فقر و کمبود مواد غذایی می باشد.تحقیقات به اشکال گوناگونی بر تولید و بهره وری بخش کشاورزی اثرگذار می باشد. سرریز تحقیقات از سایر بخش ها و کشورها، بخش مهمی از ارتقای بهره وری بخش کشاورزی را در برمی گیرد. در این پژوهش با استفاده از روش حداقل مربعات و الگوی وقفه گیری آلمون، به بررسی و ارزیابی اثر تحقیقات و سرریزهای آن برای سال های ۱۳۳۹ تا ۱۳۹۱ پرداخته شد. نتایج نشان می دهد که کشش تحقیقات بخش کشاورزی ۳۱۱/۰، تحقیقات سایر بخش های اقتصادی ۱۰۹/۰، تحقیقات ناشی از کالاهای وارداتی سرمایه ای، ۰۵۷/۰ و تحقیقات ناشی از کالاهای وارداتی واسطه ای ۰۴۶۲/۰ می باشد. ضریب جابجایی عرضه ناشی تحقیقات بخش کشاورزی ۱۹۳/۰، تحقیقات سایر بخش های اقتصادی ۰۶۸/۰، تحقیقات ناشی از کالاهای وارداتی سرمایه ای، ۰۳۵/۰ و تحقیقات ناشی از کالاهای وارداتی واسطه ای ۰۲۹/۰ برآورد شده است. بنابراین تحقیقات بخش کشاورزی، بیشتر از تحقیقات سایر بخش ها (سرریزها) بر بهره وری بخش کشاورزی اثرگذار می باشد.

کلیدواژه ها

تحقیقات کشاورزی, بهره وری بخش کشاورزی, سرریز و ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.