حجاب در میان قوم کرد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی نقش بانوان در دنیای معاصر
  • کد COI اختصاصی: CWCWD01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیضیه امیدی

طلبه پایه اول مدرسه علمیه امام خمینی(ره)، شهرستان کرمانشاه

چکیده

حجاب اصطلاحی دینی به معنای پوشاندن برخی از نقاط بدن زنان و مردان در شریعت اسلامی. حجاب در ادیان و اقوام پیش از اسلام وجود داشته و آیاتی در قرآن و احادیثی از ائمه(ع)، از وجوب و اهمیت آن سخن گفته اند. حکم حجاب در فقه در بخش نماز و نکاح مطرح شده است. این حکم از دیدگاه فقها ازاحکام ضروری دین اسلام است. در باور مسلمانان، ایجاد امنیت روانی و حفظ سلامت اخلاقی جامعه از حکمت های واجب شدن حجاب است.ایران اسلامی با غنای فرهنگی اقوام و طوایف متعدد خویش گهواره تمدن بشری بوده و جهانیان ویژگی های فرهنگی و ارزش های انسانی بسیاری را از ایرانیان به ودیعت گرفته اند. در میان اقوام ایرانی نیز قوم کرد با پوشش محجبه زنان و مردان خود شهره آفاق بوده و حجاب قوم کرد از دیرباز تاکنون به عنوان یکی از پوشش های مترقی در سطح جهان مطرح بوده است. این مقاله به بررسی مفهوم حجاب و آثار تربیتی آن می پردازد. این بررسی از نوع توصیفی تحلیلی است. روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و روش تجزیه و تحلیل اطلاعات تحلیل محتواست.

کلیدواژه ها

حجاب در اقوام ایرانی،پوشش قوم کرد،پوشش زنان و مردان کرد،لباس زنان کرد، تاریخ و فرهنگ قوم کرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.