بررسی حقوق اجتماعی زن در اندیشه لیلا احمد و نقد آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی نقش بانوان در دنیای معاصر
  • کد COI اختصاصی: CWCWD01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سعادتمند

طلبه سطح ۲، مدرسه فاطمه الزهرا(سلام الله علیها)، قم

چکیده

طرح مباحث فمنیستی در جهان اسلام، از اواخر قرن نوزدهم و در پی نفوذ فرهنگ مدرن در کشورهای اسلامی صورت گرفت. در ایران نیز طرح مباحث فمنیستی به اوایل مشروطه بر می گردد. مباحثی که به نقد فرهنگ اسلامی و براساس فرهنگ مدرن معطوف شده است. فمنیست های اسلامی توجه به اسلام را به عنوان یک سیاست راهبردی برای توسعه مفاهیم فرهنگی غرب، و مقابله با اصول گرایی در کشور های اسلامی برگزیده اند. هدف از این مقاله بررسی برخی از این دیدگاه های فمنیستی درخصوص حقوق اجتماعی زنان و نقدآنان است. اهمیت این بحث این است که اسلام پرچمدار نظام ارزشی و حقوقی برای زنان براساس محور های اسلام ناب محمدی است؛ اما نزاع های بسیاری میان فمنیسم های مسلمان به دلیل برداشت های گوناگون از دین وتفسیراشتباه از قرآن کریم رخ داده است. لیلا احمد برخی ازآداب اسلامی و آیات قرآن را دلیل محدودیت های اجباری زنان می داند. بنابراین می بایست به پرسش ها و شبهات مطرح درباره زن و خانواده با استناد به منابع دینی و علوم روز پاسخ داده شود. تحقیق حاضر برآن است بابیان تفاسیرقرآن کریم و نظریات اندیشمندان اسلامی، حقوق اجتماعی زنان در اسلام و همچنین در دیدگاه لیلااحمد را با روش توصیفی_تحلیلی مطرح و به نقد آن بپردازد.

کلیدواژه ها

اسلام، جنسیت، حقوق اجتماعی، فمنیسم، لیلااحمد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.