سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: MATNPAGOOHI10_066
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 64
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 21 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نگاه بینامتنیتی به داستانهای احمد دهقان با دیدگاههای ژرار ژنت
چکیده مقاله:
هر متنی با دیگر متون در تعامل است. در واقع هر متنی ترکیبی از متون گوناگون است. این سخن، اساس نظریه ای گردید که ژولیا کریستوا آن را Intertextuality یا «بینامتنیت» نامید. نظریه بینامتنی که کریستوا ارائه داده بود، توسط نظریه پردازانی از جمله ژرار ژنت پرورش یافت و در چارچوب مشخصی قرار گرفت. پژوهش حاضر با استفاده از دیدگاه بینامتنیت ژرار ژنت، هشت رمان و مجموعه داستان را از احمد دهقان، با هدف دستیابی به آبشخورهای آثار داستانی جنگ در دهه هفتاد بررسی می کند. بررسی ها نشان میدهد که احمد دهقان تحت تاثیر فضای دهه هفتاد برای بیان واقعیتهای جنگ، کوشیده است تا از متون شفاهی و مکتوب مورد پسند عامه استفاده نماید، به طوری که داستانهای او مشحون از واژگان، اصطلاحات، ضرب المثل ها، کنایه ها و ترانه هاست که همگی برگرفته از فرهنگ عامه با فرهنگ مردم است. البته این مسئله تا آنجا فراگیر است که حتی در فضای جبهه و جنگ که معنویت و اعتقادات مذهبی حاکمیت دارد، این مسائل نه از جنس دیدگاههای گفتمان رسمی بلکه از جنس اعتقادات عامه مردم است. البته بسامد استفاده از مفاهیم گفته شده، با فاصله گرفتن از دهه هفتاد سیر نزولی دارد: «پرسه در خاک غریبه» ۵۰٪، «سفر به گرای ۲۷۰ درجه» ۴۰٪، «دشت بان» ۳۰٪، «گردان چهار نفره» ۲۰، «بچه های کارون» ۱۵٪،روزهای آخر» و مجموعه داستان من قاتل پسرتان هستم» هر یک ۱۰./. به نظر می رسد نویسنده در آخرین آثارش بیشتر به جهانی شدن می اندیشیده است، چرا که از مفاهیم فرهنگی اعتقادی گذشته به دلیل محدودیت جغرافیایی فاصله گرفته و به مفاهیم جدیدی روی آورده است که در فرهنگ جهانی قابل درک تر است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا MATNPAGOOHI10_066 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1382492/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ملاکی، زهره و غلامی، مجاهد و نقی پور، زهرا،1400،نگاه بینامتنیتی به داستانهای احمد دهقان با دیدگاههای ژرار ژنت،دهمین همایش ملی متن پژوهی ادبی فرهنگ، هنر و ادبیات عامه،تهران،https://civilica.com/doc/1382492
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، ملاکی، زهره؛ مجاهد غلامی و زهرا نقی پور)
برای بار دوم به بعد: (1400، ملاکی؛ غلامی و نقی پور)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- یک مطالعه مروری بررسی تاثیر ناتوانی هیجانی براضطراب
- یک مطالعه مروری بررسی تاثیر طرحواره های ناسازگار با اختلال اضطراب جدایی
- یک مطالعه مروری بررسی تاثیر سبک های دلبستگی بر ناتوانی هیجانی
- یک مطالعه مروری بررسی تاثیر ذهن آگاهی بر افسردگی
- نقد و بررسی راهبرد های تدریس و ارزشیابی درس کارورزی از دیدگاه اساتید و دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.