مولفه های زبان عامیانه در «جود من الموجود» اثر سلام الراسی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی متن پژوهی ادبی فرهنگ، هنر و ادبیات عامه
  • کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI10_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرزاد شیربتی

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی، دانشگاه تهران

علی افضلی

دانشیار گروه زبان و ادبیات عربی، دانشگاه تهران

چکیده

جود من الموجود تالیف سلام الراسی نویسنده مشهور ادبیات عامیانه لبنان است که در چهار باب نگاشته شده و هرباب شامل داستان هایی از فرهنگ، عادات و سنت های جامعه لبنان به ویژه روستاهای جنوبی آن است. این اثر را در نتیجه سفرها، شنیده ها و گفتگوهای مستقیم وی با توده مردم نوشته است. در این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی و با استقرای نمونه هایی از متن کتاب، مولفه های فرهنگ عامیانه در دو بخش کلی گفتاری و باورها طبقه بندی شد که در بخش گفتار موارد زبانی و واژگانی هم چون ضرب المثل ها، اشعار، واژگان و عبارات و در بخش باورها، خرافات، افسانه سازی و کنشهای عامیانه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. سبک نگارش الراسی با ویژگیهایی چون آمیختگی طنز و جدی، زبان فصیح با لهجه و همچنین علوم و ادب متمایز می شود. مولف با بکارگیری زبان طنز از جهل، غفلت و فساد حاکم بر جامعه لبنان و نظام ناکارآمد سیاسی انتقاد کرده و باورها، عقائد و معتقدات عامیانه آنها را مورد کنکاش قرار می دهد.

کلیدواژه ها

ادبیات عامیانه، سلام الراسی، الجود من الموجود.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.