مقایسه تاثیر میزوپروستول و روغن گل مغربی با میزوپروستول بر سیر لیبر و نمره آپگار نوزاد در حاملگی های طول کشیده: کارآزمایی بالینی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی زنان، زایمان، ناباروری و بهداشت روانی
  • کد COI اختصاصی: WMCONF05_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوما بهمنی

مدرس مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج

روناک شاهویی

دانشیار ، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنند ج

چکیده

مقدمه: یکی از علل احتمالی حاملگی های طول کشیده آماده نبودن دهانه رحم می باشد. امروز از میزوپروستول به طور شایعجهت آماده سازی دهانه رحم مورد استفاده قرار می گیرد. اما میزوپروستول دارای عوارض جانبی مادری و جنینی مهمی از جملهخونریزی و پارگی رحم، برادی کاردی جنین و کاهش آپگار دقیقه اول و پنجم نوزاد می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسهتاثیر میزوپروستول و روغن گل مغربی با میزوپروستول به تنهایی بر سیر لیبر و نمره آپگار نوزاد در حاملگی های طول کشیده انجام گرفت.روش کار: این مطالعه نیمه تجربی بر روی ۱۳۰ زن باردار با حاملگی طول کشیده مراجعه کننده به بخش زایمان بیمارستان بعثتشهر سنندج در سال ۱۳۹۷ انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با روش نمونه گیری تصادفی به گروه(گل مغربی و میزوپروستول) و (پلاسبو و میزوپروستول) تخصیص یافتند. گروه (گل مغربی و میزوپروستول) یک کپسول ۵۰۰میلی گرمی گل مغربی و ۲۵ میکروگرم میزوپروستول زیر زبانی و گروه (پلاسبو و میزوپروستول) یک کپسول پلاسبو واژینال و ۲۵میکروگرم میزوپروستول به صورت زیرزبانی دریافت کردند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، بالینی وچک لیست نمره بیشاپ، طول مدت لیبر و آپگار نوزاد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار spss نسخه ۲۱ وآزمونهای آماری کای اسکوئر، تی تست مستقل و جفت شده، آنالیز کوواریانس، آنالیز واریانس یکطرفه اندازه های تکراری استفادهگردید. p< ۰/۰۵ معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: یافته ها حاکی از این بود میانگین نمره بیشاپ در گروه گل مغربی و میزوپروستول در مقایسه با گروه پلاسبو ومیزوپروستول افزایش معنی داری پیدا کرده بود (p=۰/۰۰) همچنین در گروه (گل مغربی و میزوپروستول) در مقایسه با گروه(پلاسبو و میزوپروستول) نمره آپگار دقیقه اول و پنجم بالاتر و طول مرحله نهفته لیبر کوتاهتر بود و تست های آماری تفاوت معنیداری را بین دو گروه نشان داد (p< ۰/۰۵). اما بین دو گروه از نظر طول مدت مرحله فعال لیبر اختلاف معنی داری دیده نشد (p=۰/۲۱).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از کپسول واژینال روغن گل مغربی در کنار میزوپروستول در مقایسه بامیزوپروستول به تنهایی ضمن کمک به آمادگی دهانه رحم در افزایش نمره آپگار نوزاد و کاهش طول مدت مرحله نهفته لیبر موثرخواهد بود.

کلیدواژه ها

گل مغربی، میزوپروستول، فاز نهفته، فاز فعال، نمره آپگار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.