تحلیل سه بعدی اثر لغزش تکیه گاه بر خصوصیات تنش_تغییر شکل درسدهای سنگریز در پایان ساخت و آب گیری اولیه (مطالعه موردی: سد گتوند علیا)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی سد و نیروگاههای برق آبی
- کد COI اختصاصی: NCHP03_397
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 873
نویسندگان
استاد دانشگاه صنعتی شریف
دانشجوی دکتری مهندسی ژئوتکنیک
چکیده
در تعدادی از سدهای در دست طرح و اجرا مشاهده شد هاست که یک یا هردو تکی هگاه آ نها دارای پتانسیل لغزش هستند یا برسطوح لغزشی بنا شد هاند در این مقاله سد گتوند علیا (سد سنگریز با هسته رسی و ارتفاع 180 متر، واقع در شهرستان شوشتر) و تکی هگاه آن، که در ساحل راست از یک توده نابرجا واقع بر بستری از مصالح خرد شده ( زون برشی) تشکیل م یشود، در شرای طاستاتیکی از طریق مد لسازی عددی با نر مافزارFLAC3D به صورت سه بعدی و در حالت بدون وجود سد و قبل از خاکریزی و با وجود سد و اولین بار آ بگیری بررسی شده و ارزیابی مقادیر تنش و کرنش ایجاد شده در بدنه سد در اثر لغزش احتمالی صورت گرفت هاست. با توجه به نتایج آزمایشات ژئوتکنیکی انجام شده، مدل رفتاری هایپربولیک الاستیک غیر خطی به همراه پوش گسیختگی موهر-کلمب به عنوان مدل رفتاری مصالح هسته و پوسته در نظر گرفت هشد هاند. اثر فرونشست در مصالح پوسته بالادست در زمان آ بگیری اولیه مد لسازی شده و کلیه پارامترهای مدل رفتاری ب هصورت توابعی از فشار محدود کننده تعریف شد هاند. به منظور ارزیابی نحوه تاثیر پارامترهای هندسی و مقاومتی مصالح توده نابرجای تکی هگاه بر میزان تن شها و تغییر شک لهای سد، بر روی مقدار زاویه اصطکاک زون برشی و نیز عمق توده نابرجای واقع در تکی هگاه، آنالیز حساسیت صورت گرفته که تغییرات مقادیر زاویه اصطکاک از 6 درجه (حد ناپایداری توده نابرجا در آ بگیری اولیه) تا 24 درجه ( ماکزیمم مقدار ب هدست آمده از آزمایشات) و تغییرات عمق توده نابرجا در سه ارتفاع ( بستر توده نابرجا همتراز پی سد، بستر توده نابرجا 60 متر بالاتر از تراز پی سد و بستر توده نابرجا 120 متر بالاتر از تراز پی سد(حالت واقعی)) منظور شد هاست.کلیدواژه ها
لغزش تکی هگاه، سد سنگریز، آنالیز س هبعدی، تنش_ تغییر شکل، آ بگیری اولیهمقالات مرتبط جدید
- بررسی پدیده خشکسالی در استان خوزستان با استفاده از شاخص بارش استانداردSPI
- طبقه بندی تومورهای مغزی از تصاویر MRI با شبکه کانولوشن و روش های آموزش انتقال
- افزایش راندمان یک مبدل ترکیبی توان بالا با استفاده از تکنیک ZCT در عملیات سوئیچینگ نرم
- GNRFET-based Voltage Controlled Ring Oscillator Using GDI NAND Gate
- مقابله با اثرات جدا شدنی ناگهانی توربین گازی از شبکه سراسری، با استفاده از سیستم فازی ریزش بار بر پایه شبکه عصبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.