کسب درآمد از صنعت گردشگری و جذب توریست

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF09_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 678
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محیا قنده هاری

کارشناس ارشد جغرافیا برنامه ریزی گردشگری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

گردشگری به زبان ساده یعنی جابه جایی آدم ها، حالا این جابه جایی بیشتر با اتومبیل، قطار یا هواپیما صورت می گیرد. مسافران طی سفرهایشان از هتل ها و سایر اقامتگاه ها و رستوران ها استفاده می کنند که این موضوع خوب است زیرا برای کشورها درآمد تولید می کند؛ در مناطق مختلف جهان، توسعه گردشگری و توریسم با حفاظت محیط زیست همراه است و دولتها در این زمینه تاکید فراوانی دارند. در کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه، این تاکیدات تاثیر بیشتری داشته است. زیرا در این کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه، اشکال دیگر توسعه اقتصادی، مثل تولید و استخراج و یا منابع طبیعی مثل نفت و گاز وجود ندارد و توریسم منبع بسیار خوبی برای کسب درآمد برای این کشورها شده است. کشور ایران به واسطه جاذبه های طبیعی، باستانی و فرهنگی می تواند مقصدی جذاب برای گردشگران خارجی باشد. با اینکه توریست های ثروتمند به ندرت وارد ایران می شوند، با این حال آمارها نشان می دهد که توریست هایی که وارد ایران می شوند به طور میانگین چیزی حدود ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار خرج می کنند. صنعت گردشگری امروزه به عنوان یکی از پولسازترین و مهمترین صنایع جهان شناخته میشود که کشورهایی مثل فرانسه، ایتالیا، آمریکا، ترکیه، تایلند و اسپانیا بخش قابل توجهی از درآمد خود را از این صنعت به دست می آورند. جالب است بدانید که کشوری مثل تایلند با استفاده از درآمد های ناشی از صنعت گردشگری، بخش عمده ای از بودجه کشور خود را تامین کرده و با درآمد هایی که از این صنعت به دست می آورد کشور خود را اداره می کند. برهمین اساس هدف اصلی پزوهش حاضر کسب درآمد از صنعت گردشگری و جذب توریست با روش توصیفی- تحلیلی می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد در وضعیت کنونی که تقویت زیرساخت های گردشگری به عنوان منبع مالی پایدار می تواند شهرداری ها را از بحران اقتصادی با موفقیت عبور دهد، ابعاد مختلف توسعه گردشگری شهری باید بیش از قبل مورد توجه شهرداران و شورا ها قرار گیرد تا با تغییر نگاه، تولید درآمد در شهرداری ها نهادینه شود. در این بین گردشگران عزیز باید بدانند که حفاظت از محیط زیست بسیار حائز اهمیت است و بایستی بیش از پیش در حفظ و نگهداری آن دقت به عمل آید.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، درآمد شهرداری ها، برنامه ریزی گردشگری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.