راهکارهای کسب درآمد و مدیریت مالی پایدار شهری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF09_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نساء عباسی

کارشناسی ارشد مدیریت مالی

چکیده

ایجاد شهرها و پیدایش مساله شهر نشینی دارای سابقه طولانی در کشورمان میباشد ولی سابقه ی اداره شهرها توسط سازمان های محلی(شهرداریها) مبتنی بر قوانین مکتوب و مشخص به کمتر از یک قرن می رسد. دراین میان موضوع منابع مالی پایدار و مستمر از یک سو واز سوی دیگر خودکفایی شهرداری ها، تلاش و توجه مدیران و برنامه ریزان شهری را در جهت شناسایی و ارائه منابع درآمدی جدید و پایدار بر می انگیزاند. در حال حاضر اقتصاد مهم ترین مساله در کشور است. اداره کردن یک شهر از نظر مالی کار دشواری است و بار بسیار بر دوش شورا و شهرداری قرار می دهد از این رو دولت باید از نظر مالی به شهرداری توجه کند و شهرداری نیز باید بتواند به کمک مردم درآمد پایدار ایجاد نماید. توسعه ی اقتصادی، هدف اصلی هرکشور در جهت بهبود سطح استاندارد زندگی می باشد و توسعه شهرهابه عنوان مجموعه ای که یک کشورراتشکیل می دهند، ازمنابع مهم توسعه محسوب می شود. شهرداری به عنوان، یکی از نهادهای مردمی است که وظیفه ی خدمت رسانی به شهرنشینان برای تامین خواسته های اولیه زندگی شهرنشینی و پس ازآن تلاش برای رسیدن به شهری توسعه یافته را بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداری ها به عهده دارد. برهمین اساس هدف اصلی پژوهش حاضر ارائه راهکارهای کسب درآمد مالی پایدار شهری با روش توصیفی- تحلیلی می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد برای استفاده از منابع نوین در آمدی در شهرداری ها، آن چه که قبل از فراهم کردن منابع درآمدی حایز اهمیت می باشد، بستر سازی مناسب برای استفاده از این منابع است. همان طور که تجربه ی طرح خودکفایی شهرداری ها در سال ۱۳۶۲ به خاطر عدم آماده سازی سازمان وجامعه نشان دهنده این مقوله است، برای مطرح کردن طرح های جدید باید به تجارب ناموفق و موفق چه در ایران و چه در خارج ایران توجه شود. در وضعیت کنونی که تقویت زیرساخت های گردشگری به عنوان منبع مالی پایدار می تواند شهرداری ها را از بحران اقتصادی با موفقیت عبور دهد.

کلیدواژه ها

پایدار شهری، درآمد شهرداری ها، درآمد مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.