نسخه دیگر با فرمت ویرایش شده دو ستونی مقاله تشخیص مولکولی فوزاریوم سولانی در نمونه های مشکوک به کراتیت هرپسی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 5، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-5-17_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتوسا فردوسی

science and research branch ,Islamic Azad university

محمد حسن شاه حسینی

, Shahr-e-Qods branch, Islamic Azad University

منصور بیات

science and research branch ,Islamic Azad university

سیدجمال هاشمی

Tehran university of medical sciencees

محمد قهری

Imam Hossein University

چکیده

سابقه و هدف: فوزاریوم سولانی می تواند به صورت توام در کراتیت های هرپتیک حضور یابد. به علاوه نمای بالینی این دو کراتیت به علت تشابه، باعث خطای تشخیص تمایزی می شود. هدف این مطالعه تشخیص حضور فوزاریوم سولانی در نمونه های مشکوک به کراتیت هرپتیک به عنوان عامل اصلی یا عفونت همراه می باشد. مواد و روش ها: ۱۰۰ نمونه DNA استخراج شده، از موارد بالینی مشکوک به کراتیت هرپتیک (شامل ۶۵ نمونه منفی از نظر عفونت HSV ، و ۳۵ نمونه مثبت) انتخاب گردید. به منظور تشخیص فوزاریوم سولانی در این نمونه ها، تست PCR با پرایمرهای اختصاصی ffuso۱ و rfuso۲ و ژن هدف سیتوکروم بی میتوکندریایی با محصول bp ۳۳۰ بهینه گردید. ویژگی و حساسیت تست مورد ارزیابی قرار گرفت و محصول PCR به روش T/A Cloning کلون گردید. یافته ها: در میان ۶۵ نمونه منفی از جهت HSV ، دو نمونه از نظر فوزاریوم سولانی مثبت بوده و محصول bp ۳۳۰ در آن ها تکثیرشد. حساسیت تست در حد یک کپی از DNA فوزاریوم سولانی و ویژگی آن ۱۰۰% تعیین گردید. بحث: نتایج تست PCR نشان داد که برخی از کراتیت های مشکوک به هرپتیک، ناشی از فوزاریوم سولانی می باشد. نتیجه گیری: تشخیص دقیق عامل اتیولوژیک در موارد تشابه نمای بالینی و نیز در عفونت های توام از طریق روش های مولکولی میسر است.

کلیدواژه ها

Keratitis, Fusarium solani, PCR, HSV, کراتیت, فوزاریوم سولانی, پی سی آر, هرپس سیمپلکس ویروس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.