بررسی آزمایشگاهی میراگر اصطکاکی-دورانی با دو بار لغزش و ارزیابی عملکرد آن در قاب بتن مسلح تحت بارگذاری چرخه ای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مصالح و سازه های بتنی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ICS-6-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مرادی

دانشجوی دکتری سازه ، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی ، دانشگاه رازی ، کرمانشاه ، ایران

ابراهیم خلیل زاده وحیدی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی ، دانشگاه رازی ،کرمانشاه ، ایران

چکیده

هدف اصلی در این تحقیق، بررسی آزمایشگاهی نوعی از میراگرهای اصطکاکی-دورانی با دو بار لغزش و بررسی عددی رفتار قاب بتن مسلح دارای این نوع میراگرها تحت بارگذاری چرخه ای می باشد. برای این منظور پس از مقدمه به توضیح سازوکار عملکرد میراگر پیشنهادی پرداخته خواهد شد. در گام بعدی دو نمونه میراگر اصطکاکی دورانی دارای دو بار لغزش متفاوت مورد بررسی آزمایشگاهی قرار می گیرد. سپس مدل رفتاری ای برای آن پیشنهاد و با استفاده از نتایج آزمایشگاهی اعتبار سنجی می شود. در گام آخر قاب بتن مسلح یک طبقه-یک دهانه در چهار حالت بدون میراگر، با میراگر اصطکاکی-دورانی دارای یک بار لغزش (RFD)، با میراگر اصطکاکی-دورانی دارای دو بار لغزش از نوع S۰۱ و با میراگر اصطکاکی-دورانی دارای دو بار لغزش از نوع S۰۲ ، تحت بارگذاری چرخه ای تحلیل و نتایج آن مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهد که، مقدار سختی موثر در چرخه آخر برای نمونه S۰۱ و S۰۲ به ترتیب ۱۰۹ و ۱۲۸ تن بر متر بوده است، در حالیکه مقدار میرایی موثر آنها در چرخه آخر حدودا ۴۸/۰ می باشد، که این مقادیر به معنی توانایی مناسب نمونه های آزمایشگاهی در جذب انرژی زلزله و کاهش خسارات سازه ای، می باشد. همچنین نتایج بررسی های عددی قاب بتن مسلح نشان می دهد که قاب بتن مسلح دارای میراگر S۰۲ عملکرد لرزه ای بهتری داشته، زیرا مقاومت نهایی آن ۱۵ درصد و انرژی میرا شده آن در چرخه آخر ۱۶۴ درصد بیشتر از مقاومت نهایی و انرژی میرا شده چرخه آخر قاب بدون میراگر بوده است.

کلیدواژه ها

میراگر اصطکاکی, بار لغزش, انرژی مستهلک شده, سختی موثر, میرایی موثر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.