بررسی اثر عوامل حامل بر خواص فیزیکوشیمیایی پودر گل گاو زبان تولید شده به روش کف پوشی- خشک کردن انجمادی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فناوری های جدید در صنعت غذا، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIFT-9-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی حاجی علی اصغری

گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

اکرم شریفی

دانشگاه آزاد قزوین

چکیده

گل گاو زبان ایرانی گیاهی علفی، دو یا چند ساله از خانواده بورگیناسه ها می باشد. بیشتر گونه های گل گاو زبان دارای خواص دارویی هستند که با فعالیت علمی و تولید صنعتی فراورده های متنوع از آن می توان به ترویج مصرف آن کمک نمود. در این پژوهش اثر عوامل حامل مالتودکسترین و صمغ عربی (۰(نمونه شاهد)، ۲۰، ۲۵، ۴۰، ۵۰ درصد) در خشک کردن به روش کف پوشی-انجمادی بر رطوبت پذیری، درجه کیکی شدن، توان رطوبتی، پراکندگی پذیری ذرات، حلالیت، شاخص جذب آب، ترکیبات فنولی کل، ترکیبات آنتوسیانین کل و فعالیت آنتی اکسیدانی مورد بررسی قرار گرفت. با افزایش غلظت عوامل حامل، درجه کیکی شدن، پراکندگی پذیری ذرات و شاخص جذب آب به ترتیب بیش از ۱۳، ۲۸ و ۳۴ درصد افزایش یافت و رطوبت پذیری نسبت به نمونه شاهد ۲ درصد کاهش نشان داد. آنتوسیانین، فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولی کل نیز نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. با توجه به نتایج ارزیابی حسی بهترین تیمار از نظر پذیرش کلی، عطر و بو، طعم مربوط به نمونه تولید شده با ۲۵درصد مالتودکسترین و ۲۵درصد صمغ عربی با هم بود که حاویmg/۱۰۰ml ۰۰۵/۰ آنتوسیانین کل، ۴/۹ درصد فعالیت آنتی اکسیدانی وmg/۱۰۰ml ۳۷ ترکیبات فنلی کل بود.

کلیدواژه ها

پودر گل گاو زبان, مالتودکسترین, صمغ عربی, کفپوشی, خشک کردن انجمادی, عوامل حامل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.