بررسی خصوصیات جریان در حضور یک دریچه کشویی جانبی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی سد و نیروگاههای برق آبی
  • کد COI اختصاصی: NCHP03_334
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 981
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه اسماعیل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه صنعتی اصفهان

منوچهر حیدرپور

دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه صنعتی اصفهان

محبوبه قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی

چکیده

دریچ هها ساز ههای هیدرولیکی متحرکی هستند که به منظور کنترل، اندازهگیری و قطع و وصل جریان در کانا له ای با ز مور داستفاده قرار میگیرند. دریچه کشویی جانبی یک بازشدگی مستطیلی در کناره کانال است که جریان انحرافی را به کانال جان بی منتقل مینماید. این سازه در صنعت آبیاری به عنوان تنظیمکننده جریان در کانالهای اصلی و یا ساز ه انداز هگی ری جری ان در کانالهای جانبی به کار میرود. در ای ن مطالع ه، جری ان آزاد از زی ر ی ک دریچ ه کش ویی جان بی ب ا طو ل 20 سان تیمت ر و بازشدگیهای 3، 5/5 و 8سانتیمتر بررسی شده است و نیمرخهای سرعت برای سه راستای طولی، عرضی و عمودی با استفاده از دستگاه ADV برداشت شد. ساختار هریک از اجزای سرعت به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است. توزیعهای سرعت نشان داد که بیشترین مقدار سرعت طولی در نزدیکی ابتدای دریچه جانبی اتفاق میافتد. سرعت عرضی در بالادست د ریچه و در جاییکه هیچ جریان جانبیای وجود ندارد مقدار ناچیزی بوده و با ورود به دریچه جانبی به شدت افزایش یافته و با نزدی ک شدن به انتهای دریچه جانبی مجدداً کاهش مییابد تا جایی که در پاییندست دریچه مقا دیر سرعت بس یار نا چیز م یشون د. سرعت عرضی در نزدیکی کف کانال مقادیر بیشتری نسبت به مقادیر نزدیک سطح آب دارد. مقا دیر سرعت عمو دی قبل از شروع دریچه ناچیز است اما با ورود جریان به دریچه جانبی به شدت افزایش مییابد. سرعت عمودی زیاد، در مجاورت دریچه جانبی نشان دهنده جریانات ثانویه قوی در این ناحیه است. نیمرخهای سرعت در سه راست ای ط ولی، عرض ی و عمو دی در تمامی دبیها و اعماق مختلف جریان و همچنین بازشدگیهای متفاوت دریچه جانبی دارای روند یکسا نی بوده و ه یچ تغیی ر محسوسی در آنها دیده نشده است.

کلیدواژه ها

دریچه کشویی، سازه جانبی، توزیع سرعت، دستگاه سرعت سنج صوتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.