شبیه سازی روند رسوب گذاری رودخانه دز در شرایط فلاشینگ سد دزبا استفاده از مدل 11 MIKE

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی سد و نیروگاههای برق آبی
  • کد COI اختصاصی: NCHP03_322
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی فاضلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه سازههای آبی دانشگاه شهید چمران اهواز

منوچهر فتحی مقدم

استاد گروه سازههای آبی دانشگاه شهید چمران اهواز

سیدحبیب موسوی جهرمی

دانشیار گروه سازههای آبی دانشگاه شهید چمران اهواز۳

کاظم حمادی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

در سا لهای گذشته به دلیل نرخ بالای رسوب دهی حوضه آبریز دز، متأسفانه مخزن سد دز دچار رسو بگذاری بیش از حد شده و این معضل در سد تنظیمی پائین دست آن نیز اتفاق افتاده است. در پائین دست سد و نیروگاه دز ، سد تنظیمی دزفول احداث شده است که توانایی تولید بار پیک نیروگاه دز وابسته به قابلیت تنظیم آب سد تنظیمی دزفول است و قابلیت تنظیمی سد تنظیمی دزفول نیز بستگی به حجم مفید مخزن آن دارد. علاوه بر روند فعلی رسوب گذاری در سد تنظیمی با توجه به جریا نهای سیلابی در فاصله سدهای دز و تنظیمی، اجرای عملیات فلاشینگ به عنوان تنها گزینه علاج بخشی سد دز و انباشت آنها در مخزن سد تنظیمی از جمله خطرات جدی است که آینده و عمر مفید این سد تنظیمی را تهدید میکند. با توجه به اینکه شبیه سازی روند رسوب گذاری در شرایط رسوب شویی مورد توجه است لذا سناریوی تخلیه رسوبات از مخزن سد دز اجرا می شود و جریان آب و رسوب در حد فاصل سد دز تا سد تنظیمی دزفول با استفاده از مدل ریاضی 11MIKE شبیه سازی میشود . در این تحقیق مدل در دو شرایط بهرهبرداری سد تنظیمی دزفول ( رقوم بهرهبرداری حداقل و حداکثر) اجرا شد و میزان رسوب گذاری در زمان فلاشینگ و همچنین میزان انتشار و پخشیدگی در رسوب گذاری بررسی شد. نتایج ب هدست آمده از این مطالعه میتواند در برنامه زمانبندی و تواتر فلاشینگ و سایر تدابیر مدیریتی در حفظ و نگهداری و بهرهبرداری از سد تنظیمی دزفول مورد استفاده قرار گیرد

کلیدواژه ها

سد تنظیمی دزفول، فلاشینگ، رسوب، انتشار- پخشیدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.