مبارزه با فساد اداری در سیاستهای کلی نظام اداری با رویکرد اسلامی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم انسانی وحکمت اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCHIW01_353
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی رضایی صدرآبادی

گروه مدیریت صنعتی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

مژده ربانی

استادیار، گروه مدیریت صنعتی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

هدایت کارگر شورکی

گروه برنامه ریزی، دفتر برنامه و بودجه، استانداری یزد، یزد، ایران

چکیده

مبارزه قاطعانه با فساد در هر سطح و صورت، یکی از آرمانهای بنیادین حکمت اسلامی است که آموزه های روشنی از آن را میتوان در سیره معصومین و توصیه های علما و حکمای دینی سراغ گرفت. مقاله حاضر میکوشد تا به روشی علمی و نظاممند، این مفهوم دینی را در سیاستهای کلی نظام اداری که در سال ۱۳۸۹ از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده اند، بررسی و تحلیل کند. در این راه ضمن واکاوی دقیق متن بیانیه ابلاغ سیاستهای کلی نظام اداری به عنوان یکی از راهبردیترین اسناد فرادستی در ساختار اجرایی و اداری کشور، تلاش خواهد شد تا با بهره گیری از آموزه های حکمت اسلامی، نسبت میان سیاستهای کلی نظام اداری با سیاستهای اجرایی مبارزه با فساد اداری تبیین گردد. تحقیق حاضر در گروه تحقیقات کاربردی قابل تقسیم بندی است که با رویکرد کمی و توصیفی طراحی شده است تا با استفاده از پرسشنامه، داده های مورد نیاز را از جامعه آماری مناسب )اعضای کمیته های سلامت اداری دستگاه های اجرایی استان یزد( استخراج کند و با بهره گیری از آزمونهای آماری.آنها را تحلیل کند. یافته های این پژوهش میتواند الگویی بومی و مبتنی بر تعالیم حکمت اسلامی برای اجرای سیاستهای کلی نظام اداری در حوزه سلامت اداری و مبارزه با فساد ارائه دهد که در سطح نظام اداری جمهوری اسلامی ایران قابل پیاده سازی باشد.

کلیدواژه ها

سلامت اداری، سیاستهای اجرایی، سیاستهای کلی نظام اداری، مبارزه با فساد، مدیریت اسلامی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.