بررسی اپیدمیولوژیک کویید ۱۹ در بین بیماران بستری در بیمارستان حشمتیه نایین از ابتدای شیوع پاندمی تا شهریور۹۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش فناوری اطلاعات و ارتقاء سلامت با محوریت سلامت هوشمند
  • کد COI اختصاصی: THPC04_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه صفری محمدی

کارشناس فناوری اطلاعات سلامت، شبکه بهداشت و درمان شهرستان نایین، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، اصفهان، ایران

اشرف پوربافرانی

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، بیمارستان حشمتیه شهرستان نایین، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه: ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ زمانی بود برای شیوع بیماری کرونا و در تاریخ ۱۱ مارس، ریئس سازمان جهانی بهداشت، بیماریکرونا را یک بیماری پاندمیک معرفی کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی میزان شیوع این بیماری در بین بیماران بستری دربیمارستان حشمتیه نایین از آغاز پاندمی تا شهریور ماه ۹۹ بپردازیم.روش کار: این پژوهش مطالعه مقطعی_تحلیلی بوده که اطلاعات آن از سامانه کشوری پایش داده های مراقبت های درمانیبیمارستان جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار EXCEL۲۰۱۶ انجام و میزان بروز کرونا به تفکیک جنسیت،سن، علایم اولیه، سابقه بیماری زمینه ای و پراکندگی جغرافیایی محاسبه گردید.یافته ها: از بین ۱۱۲ بیمار بستری با نتیجه تست مثبت قطعی ۵۱/۷ درصد مرد بودند. میانه سنی مبتلایان ۵۳/۳سال، میانه مدت بستری بیماران ۶ روز و برای بیمارانی فوتی ۸ روز بوده است. ۴۸/۲% از مبتلایان سابقه تماس با فرد مبتلا را داشته اند. ۵۴/۴% ساکن شهر نایین بوده اند. دیسترس تنفسی (۶۶/۸%) و بعد از آن تب (۵۸/۹%) و سرفه (۴۱/۷%) رایج ترین علایم اولیه مشترک بوده است. ۶۶/۶% از مبتلایان با افت اکسیژن خون (PO۲< ۹۳%) مراجعه نموده بودند.نتیجه گیری: در مبتلایان مورد بررسی، بیماری های زمینه ای شامل دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون بالاشیوع بیشتری داشته است. جنسیت در بروز بیماری تاثیر چندانی نداشته و هر دو جنس به نسبت مشابه درگیر بوده اند.

کلیدواژه ها

کرونا، پاندمی، ویروس، سامانه MCMC

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.