نقش فناوری های پوشیدنی در همه گیری کووید- ۱۹ و نظارت بالینی بیماران مبتلا به ویروس کرونا

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 188

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THPC04_028

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: برای کنترل همه گیری کووید_ ۱۹ ما به استفاده از زیرساخت های دیجیتال و نظارت بر بیمار از راه دور نیاز داریم، که میتوان به حسگر های پوشیدنی اشاره کرد. حسگر های پوشیدنی برای پایش و نظارت بیماران به کار می روند. فناوری های پوشیدنیمی توانند با ارائه نظارت از راه دور در پیش بینی علائم، ردیابی تماس و ..... در کنترل همه گیری کووید_ ۱۹ کمک کنند. بنابراین،هدف پژوهش حاضر، کاربرد فناوری های پوشیدنی در همه گیری کووید_ ۱۹ و نظارت بالینی بیماران مبتلا به بیماری ویروس کرونا بود.روش: این پژوهش به روش مروری در سال ۲۰۲۱ و از طریق جستجو در پایگاه های داده PubMed و Google Scholar باکلید واژه های انگلیسی Clinical Monitoring و Wearable Technology و COVID-۱۹ بدون محدودیت زمانی و توسط سهپژوهشگر انجام گردید. معیار انتخاب مقالات برحسب میزان ارتباط عنوان با هدف مطالعه بود و مرتبط ترین مقالات در مطالعهاستفاده شدند.یافته: در این مطالعه ۲۹۵ مقاله بازیابی شد و پس از حذف موارد تکراری و با توجه به معیار های ورود به مطالعه از قبیل عنوان وچکیده و سپس ۸ مقاله وارد مطالعه شد. نتایج این مطالعه نشان می دهد از فناوری های پوشیدنی از قبیل ساعت هوشمند می تواندر تشخیص زودهنگام بیماران کووید_ ۱۹، شناسایی مراحل اولیه عفونت و ارائه اطلاعات از راه دور به متخصصان استفاده کرد کهمنجر به تماس کمتر با بیماران و کاهش مواجهه کارکنان مراکز بهداشتی درمانی با کرونا ویروس میشود. از دستگاه های پوشیدنیبرای نظارت بر ضربان قلب بیماران کووید ۱۹ نیز استفاده می شود، زیرا بسیار راحت و مقرون به صرفه هستند.نتیجه گیری: اگرچه فناوری پوشیدنی پتانسیل فوقالعاده ای در برخورد با بیماری های عفونی مانند کرونا نشان می دهد امامحدودیت هایی مانع از استفاده گسترده از آن می شود. بدون شک فناوری پوشیدنی می تواند به عنوان یک سیستم هشدار سریع ودستگاه های نجات دهنده زندگی نیز کار کنند. توسعه فناوری پوشیدنی یکپارچه امکان اندازه گیری دقیق بسیاری از پارامترهایفیزیولوژیک از راه دور را فراهم میکند و برای نظارت بالینی پیشرفت بیماری های ویرسی مفید است.

نویسندگان

پوریا افشاری فرد

کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

مینا منتظری

گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده بهداشت و پیراپزشکی، دانشکده علوم پزشکی نیشابور، نیشابور، ایران

مرضیه باریز

گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران- انجمن علمی دانشجویی فناوری اطلاعات سلامت ایران، ایران

پوریا افشاری فرد

کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران