بررسی مزایا و معایب سیستم جراحی رباتیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش فناوری اطلاعات و ارتقاء سلامت با محوریت سلامت هوشمند
  • کد COI اختصاصی: THPC04_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 919
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر بی جامی

کارشناسی مهندسی پزشکی ، گروه مهندسی پزشکی ، دانشگاه علم و هنر ، یزد ، ایران

چکیده

مقدمه :جراحی رباتیک استفاده از ابزاری است که با بهره گیری از بازوهای رباتیک، حرکت دست جراح را بسیار دقیق به درون بدنبیمار منتقل می کند و تصاویر در حین عمل به صورت واضح و شفاف از طریق مانیتورهای موجود در اختیار جراح قرار می گیرد.اولین بار از سیستم جراحی رباتیک در سال ۱۹۹۸ در یک عمل جراحی لاپاراسکوپیک استفاده شد و برای اولین بار عمل جراحی ازراه دور از طریق ربات های جراح در سپتامبر ۲۰۰۱ انجام گرفت . در این عمل جراحی ، کیسه صفرای زن ۶۸ ساله ای در بیمارستانیدر شرق فرانسه توسط تیم جراحی در نیویورک برداشته شد. این عمل با کمک خط فیبر نوری پر سرعت انجام شد.روش پژوهش :این مطالعه مروری با استفاده از کلید واژه های Telemedicine _ Robot-assisted surgery و کلمات مشابهفارسی در منابع الکترونیک انجام شد . منابع الکترونیکی شامل google_ google sholar_ iran docs می باشد.یافته ها :جراحی رباتیک مزایا و معایبی دارد که در ابتدا به مزایای آن می پردازیم.مزایا :۱_ استفاده از این سیستم در هنگام جراحی موجب افزایش دقت جراح در حین عمل می شود.۲_استفاده از این ربات ها موجب صرفه جویی در وقت می شود.۳_ خطر کمتر عفونت۴_ تجسم بهتر محل جراحی به دلیل بزرگ نمایی از طریق نمایشگر هاحال معایب آن را بررسی می کنیممعایب :۱_ اگر فاصله بین پزشک و بیمار زیاد باشد ، این فاصله باعث ایجاد یک تاخیر ۲۵ ثانیه ای در مانیتور های می شود۲_ ترس عمده مردم در استفاده از این ابزار در عمل آن ها۳_ ریسک مشکلات فنی در ربات هنگام عمل جراحینتیجه گیری:همانطور که مزایا و معایب این سیستم را بیان کردیم ، این سیستم امروزه در تمام دنیا یک تکنولوژی نوین است کهنیاز به بررسی های بیشتری دارد و بخاطر همین مورد است که این تکنولوژی هنوز جنبه فانتزی دارد . برای اینکه بتوان از اینسیستم به طور کامل استفاده کرد ابتدا باید تمامی مشکلات پیش بینی شده و نشده را رفع کرد و سپس فرهنگ سازی کرد کهبیماران ترسی از این تکنولوژی نداشته باشند. به امید روزی که از این تکنولوژی در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی استفاده شود.

کلیدواژه ها

ربات های جراح ، تکنولوژی ، بیمار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.