کاربردعایق های ژئوسنتتیک ( ژئوممبرانهای HDPE جهت پوشش کانال های آبیاری و زهکشی (کانال شهیدچمران)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی سد و نیروگاههای برق آبی
- کد COI اختصاصی: NCHP03_226
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 927
نویسندگان
کارشناس ارشد ،سازمان آب و برق خوزستان
کارشناس آب منطق های اراک
چکیده
جلوگیری از اتلاف و آلودگی منابع آب شیرین و انتقال صحیح و مطمئن آن به مح لهای مصرف بدون تغییر در کمیت و کیفیت همواره ازجمله مباحث مطرح در مهندسی عمران و هیدرولیک بوده است. ساخ تساز ههایی که وظیفه انتقال سیال از منبع اصلی به مح لهای بعضاً دوردست مصرف را برعهده دارند ( کانا لهاو.. .) بخصوص در شرایط نامناسب بودن عواملی از قبیل وضعیت خاک بستر دسترسی دشوار در دوره اجرا و بهر هبرداری شرایط آ بوهوایی انتخاب پوشش مناسب یا عملکرد و دوام طولانی و هزینه قابل قبول را جهت ساخت چنی نساز ههایی ضروری ساخته است. عای قهای ژئو سنتتیکی از مواد پلی اتیلن فشرده تشکیل شد هاند که بروز واکن شهای شیمیایی و تغییرات فیزیکی در آنها تابع عوامل مختلفی دما، غلظت، مساحت سطح روباز، زمان و شرایط دوره بهره برداری، بارهای اعمالی و... است. که عموماً خاص محل ب هکارگیری محصولات است. شرایط خاص آب و هوایی استان خوزستان، بافت و ساختار خا کهای آن که مسئله دار هستند امکان آسیب مکانیکی در زمان بهر هبرداری از کانال وابنیه فنی، آ بهای زیرزمینی که اغلب آلوده به مواد شیمیایی و حاوی املاح با غلظت بالایی هستند که در صورت مساعد بودن دیگر شرایط محیطی باعث کاهش عمر محصولات اصلی م یشود. رو شهای سنتی اجرای کانا لها، اعم از پوشش رسی متراکم و یا بتن نفو ذناپذیر، از یک سو قابل اجرا برروی انواع خا کها مانند خا کهای گچی، ماس های، رمبنده، خورنده نیست و ب ههمین دلیل هزین ههای سنگین تعویض خاک را به پروژه تحمیل م یکند و از سوی دیگر سریعاً نیز توسط عوامل محیطی تخریب شده هزین ههای تعمیر و نگهداری، در طول دوره بهر هبرداری از سیستم را به همراه دارند. دشوار یهای تراکم و عمل آوری صحیح این مصالح که شدیداً برنفوذپذیری و دوام آنها تأثیر دارد بعلاوه حساسیت این رو شها نسبت به تغییرات دما و درصد رطوبت، یخ بندان، رویش گیاهان و حمله جانوران و عوامل ذره بینی و... نیاز به ارائه روشی مطمئن وبا دوام برای مصارف مختلف آبیاری و زهکشی را گریزناپذیر ساخته است به همین دلیل استفاده از پوش شهای پلی مری (ژئوممبرا نها) امروزه در سراسر جهان ب هعنوان جایگزین رو شهای سنتی و شناخته شده قدیمی مورد توجه دس تاندرکاران طر حهای عمرانی قرارگرفته است. برای اینکه بتوان از یک مصالح در طراحی استفاده کرد باید از خصوصیات و مشخصات آن آگاه بود تا اینکه طراحی کارا و مقرون به صرفه داشت لذا خصوصیات و رو شهای آزمایش ژئو ممبرین تشریح م یشود. دراین تحقیق م یکوشیم ضمن معرفی این پوش شها به کاربری آنها در ساخت کانا لهای آبیاری و زهکشی پروژه شهید چمران استان خوزستان، مزایا و کاست یهای این رو شها را بیان کرده و همچنین با تمرکز روی ژئوممبرا نهای ساخته شده از پلی اتیلن متراکم High ) [ HDPE Density Palycthyene در ساخت دیواره آبند سد شوک به موازن ههای فنی و اقتصادی استفاده از این پوشش در کانا لها را ارائه خواهیم کرد.کلیدواژه ها
ژئوسنتیتیک، کانا لهای آبیاری و زهکشیمقالات مرتبط جدید
- بررسی پدیده خشکسالی در استان خوزستان با استفاده از شاخص بارش استانداردSPI
- طبقه بندی تومورهای مغزی از تصاویر MRI با شبکه کانولوشن و روش های آموزش انتقال
- افزایش راندمان یک مبدل ترکیبی توان بالا با استفاده از تکنیک ZCT در عملیات سوئیچینگ نرم
- GNRFET-based Voltage Controlled Ring Oscillator Using GDI NAND Gate
- مقابله با اثرات جدا شدنی ناگهانی توربین گازی از شبکه سراسری، با استفاده از سیستم فازی ریزش بار بر پایه شبکه عصبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.